Holdnaptár

A Holdnaptárunkban fontos információkat találhat meg a Hold helyzetéből adódó, viselkedésünkre gyakorolt hatásairól egy hónapra előrevetítve. Emellett azt is megtudhatja, hogy az egyes napokban az emberi test mely testrészei / szervei a legérzékenyebbek.

01:51
05:24
11.4.

11.4.15:58 - Hold az Ikrekben:

Ezek alatt a napok alatt olyan energiák befolyása alatt vagyunk, amik mások társaságának keresésére ösztönöznek. Boldogan társalog, de jó hallgató is. Gyorsan megérti más emberek szükségleteit. Ez a vonás mindenki számára imponáló, szóval készüljön föl rá, hogy népszerű lesz társaságban.

Stresszhelyzetben hajlamosak vagyunk meggondolatlanul cselekedni, és a Hold hatása alatt nem tudunk megfelelni a saját magunk által támasztott elvárásoknak. Azt érezhetjük, hogy nem tudunk szabadulni valamilyen megfoghatatlan rossz érzéstől. Úgy érezhetjük, hogy szellemünk és a külvilág folyamatos harcot vív a kontrollért.

A kar, kéz, tüdő, felső bordák az Ikrek területe, és ezért amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár tüdőbetegséget, tüdőgyulladást, légcsőgyulladást-asztmát hozhat. Töltsön több időt a szabadban friss levegőn, ne feledkezzen meg a kellő ruházatról sem. Ügyeljen arra, hogy ne emeljen nehéz dolgokat.

13.4.19:47 - Hold a Rákban >>

13.4.19:47 - Hold a Rákban:

15.4.21:14 - Első negyed - a Hold növekvését jelenti, amely periódus optimális a személyiségfejlődésre, valamint jó hatású a teljesítményre és a célok elérésére, mivel ilyenkor minden nő és fejlődik.

Érzékenyebb lesz, mint szokott, azokban a napokban, amikor a Hold a Rákban van. Energiája most elsősorban családjára, otthonára irányul, itt érzi magát legkomfortosabban. Hozzá tud járulni, hogy kellemes légkör alakuljon ki otthonában, ami a rokonaira is pozitív hatással lehet.

Óvakodjon, hogy túl közel kerüljön valakihez, aki félreértheti. Sok időbe telhet, amíg túlteszi magát az érzelmi káron, amit az elutasítás okozhat.

A Hold és a Rák együttes hatása befolyással van a nyelőcső, gyomor, hasnyálmirigy, máj és mellkas állapotára. Ezért emésztési zavarokat, gázképződést, köhögést, csuklást, epekövet és nem utolsó sorban hisztériát is produkál. Hatásosak lesznek a láb gyógykezelései, és a fogászati beavatkozások.

16.4.04:24 - Hold az Oroszlánban >>

16.4.04:24 - Hold az Oroszlánban:

Felszínre tör az az energia, ami értékteremtésre és alkotásra serkenti Önt, és amit később mások is értékelni fognak. Ezek a napok ideálisak a társas összejövetelekre vagy randikra.

Az érzései más emberek iránt és saját maga iránt is felerősödnek. Időről időre szüksége van egy-két bókra, hogy amikor nem Ön van a figyelem központjában, akkor se érezze magát mellőzöttnek. Ha enged bizonyos kísértésnek, önzőnek is tűnhet mások szemében.

Amikor a Hold az Oroszlán csillagképben halad keresztül, befolyással van a szív, gerinc főütőér állapotára, és ezért gerincferdülést, ájulást, érelmeszesedést, értágulatot, vérbőséget és vérszegénységet okozhat. Kerülje a stresszt! Eredményesek lesznek a szem és láb gyógyításai.

18.4.16:12 - Hold a Szűzben >>

18.4.16:12 - Hold a Szűzben:

A következő napok energiái sajnos stresszt hoznak az életünkbe. Tipikus reakció Ön részéről, hogy ilyen időkben mártír szerepbe helyezkedik. Pontosabban szólva Ön vállalja fel azoknak a problémáknak a megoldását, amivel a többiek nem hajlandók foglalkozni.

Legvalószínűbb, hogy erős kötelességtudatot, önfegyelmet és koncentrációt mutatunk a következő időszakban. Noha, ha valami balul sül el, magunkat ostorozzuk a kudarcért. Nem meglepő, ha letargiát és elégedetlenséget érzünk mostanában. Sajnos a következő napokban nem lesz képes kitörni a negatív érzések hálójából, alacsony önbizalma miatt.

A Hold és a Szűz együttes hatása befolyással van a hasra, májra, lépre és ezért alultápláltságot, hashártyagyulladást, hastífuszt és vakbélgyulladást produkálhat. Mindenáron kerülje e szervek műtéti beavatkozásait. Ajánlatos a diéta betartása. Eredményesek lesznek a láb gyógykezelései.

21.4.05:10 - Hold a Mérlegben >>

21.4.05:10 - Hold a Mérlegben:

Kering a levegőben egyfajta társas energia a napokban. Elismerésre, megbecsülésre vágyik a környezetétől. Ami a céljai elérését illet, megpróbál a többiekkel együtt dolgozni, de néha kissé törtetően lép fel, aminek negatív hatása lehet a megítélésére.

Kreatív energiában is bővelkedni fog a napokban. A művészetekben nagy örömét leli, elégedettséggel tölti el minden, ami szép. Kellemesen érzi magát békés, harmonikus otthonában.

Amikor a Hold a Mérleg csillagképben halad keresztül a bőr, vese, derék, gerinc, és érrendszer különösen érzékenyek. Ennek okán gyakori vizelést, húgyvezeték gyulladást, ekcémákat és különböző bőrbetegséget produkál. Óvakodjon a felfázástól! Diétázzon!

23.4.17:20 - Hold a Skorpióban >>

23.4.17:20 - Hold a Skorpióban:

24.4.01:51 - Telihold - a csúcspontot és a befejezést szimbolizálja. Ezekben a napokban az anyagcserénk lelassul, a sebeink lassabban gyógyulnak és kimerültnek érezzük magunkat. Ebben a periódusban a Hold kedvezőtlen hatással van a mentalitásunkra, ezért levertség érzetét is okozhatja.

Ezen napok energiája tele lesz érzelemmel. Ne lepődjünk meg, ha impulzívan, sőt, féltékenyen lépünk fel, ha fenyegetve érezzük magunkat. Egyfajta védekező mechanizmus ez, ami a tudatalattiból tör a felszínre.

A legtöbb új helyzethez nehezen alkalmazkodik, ezért próbálja kerülni a változást mindaddig, amíg nem szükségszerű, hogy szembenézzen vele.

Másrészről a makacsság és akaraterő, amit a napokban tapasztal magában, segítheti céljai elérésében. Remekül fogja magát érezni, hisz nyerő szériában van. Ugyanakkor, ha kétsége támad, bezárkózhat, és érzelmileg függővé válhat.

A Hold és a Skorpió együttes hatása befolyással van a húgyhólyag, húgyvezeték, nemi szervek, végbél, prosztata állapotára, és éppen ezért anyaméh, petefészek betegségét, prosztata megnagyobbodását és rendszertelen menstruációt idézhet elő. Óvakodjon a felfázástól és a műtéti beavatkozásoktól. Figyeljen oda étkezési szokásaira, fogyasszon több zöldséget és kímélje gyomrát a nehéz és fűszeres ételektől. A kismamák kíméljék magukat a feszültségtől.

26.4.03:38 - Hold a Nyilasban >>

26.4.03:38 - Hold a Nyilasban:

Békés, bizakodó időszak áll Ön előtt. Ugyanakkor megfoghatatlan tettvágy is hajtja. A vágy, hogy felfedezzen, utazzon, világot lásson, szinte feszíti a mellkasát. Nem fog hiányt szenvedni energiában, ha sportolásról van szó, bár némi frusztrációval kell majd megküzdenie.

Örömét leli a társalgásban, szívesen beszélget másokkal. Inspirálja a környezetét, és ezt a képességét a munkahelyén is nagyra értékelik. Ugyanakkor ügyeljen, a túlzott őszinteség bajba sodorhatja.

Amikor a Hold a Nyilas csillagképben halad keresztül befolyásolja a csípőt, combokat, combverőeret, és ezért reumát és csípő ízületi problémákat okozhat. Ismeretes, hogy ez a csillagjegy hatással van a csonttörésekre. Nem ajánlatos az érműtét, mint ahogy a májtisztító kúrája sem. Kerülje a hosszú túrákat, kímélje lábait! Fogyasszon zsírszegény ételeket!

28.4.11:38 - Hold a Bakban >>

28.4.11:38 - Hold a Bakban:

Ebben az időszakban a munka világában számíthat pozitív energiára. Noha sok szabály között kell kiigazodnia, nem okoz Önnek nehézséget, hogy rendszerezzen, alkalmazkodjon. Az anyagiak most jobban lekötik a gondolatait, mint az érzelmek. Ez a hozzáállás segíti Önt céljai elérésében. Még a kritika sem hozza ki a sodrából, sőt képes tanulni is belőle.

Mások lehet, hogy panaszkodnak, hogy önző és szűklátókörű a napokban. Akárhogy is, nem hagyja, hogy bármi fölöslegesen elterelje a figyelmét.

A térd, bőr, gyomor a Bak területe, és ezért amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár ekcémát, különböző bőrbetegséget és emésztési zavarokat okoz. Kerülje a fizikai megterhelést, főleg a hátgerincre és a csontokra nézve, hiszen törékenyek.

30.4.17:20 - Hold a Vízöntőben >>

30.4.17:20 - Hold a Vízöntőben:

1.5.13:27 - Utolsó negyed - ez az időszak az úgynevezett fogyó hold (apadó hold). Ez a nyugalom és a regenerálódás időszaka. A fejlődés (a karrierben) lelassul, de eközben minden más megtisztul, feltöltődik és regenerálódik.

Ezen napok hátránya, hogy kissé magányosnak érezheti magát. Ugyanakkor keresi is az egyedüllétet, hogy a gondolataira fókuszálhasson. Szélsőséges esetben magánya szociális fóbiává nőhet, hideggé és elutasítóvá válhat. Mások nem értik viselkedését, de Önt ez nem zavarja. Képes egymaga is szórakozni, ha kedve tartja.

Ne csak a jelenre koncentráljon, remek időszak ez a jövő tervezésére, például karrierje alakítására. Tele van ötletekkel, ezért próbáljon megnyugodni és fülelni mit üzennek rejtett vágyai.

Amikor a Hold a Vízöntő csillagképében halad keresztül a boka, a végtagok térdtől a bokáig különösen érzékenyek. Kerülje a hosszú sétákat, gyalogtúrákat kímélje lábait, és idegrendszerét. Nem ajánlatosak a sebészi beavatkozások sem a végtagokra, sem pedig az érzékszervekre, főleg a szemre.

2.5.20:53 - Hold a Halakban >>

2.5.20:53 - Hold a Halakban:

Képzelőereje szárnyalni fog ebben az időszakban, racionális énje háttérbe szorul. Empatikusabb lesz, mint szokott, nem okoz gondot együtt éreznie a legkülönfélébb emberekkel sem. Mindennek hátrány az lehet, ha megfeledkezik saját életéről, és hanyagolja megoldásra váró ügyeit.

A Hal Hold állás energiái kedveznek a vendégvárásnak, nyitott lesz és remek társaság. Jó kedve ragályos, a családjának is okozhat számos boldog percet.

A Halak csillagjegy főleg a lábat és lábujjakat befolyásolja. Amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár a láb és az őt érintő deformációját befolyásolhatja. Kialakulhat az alkohol és drogfüggőség és a velejáró hallucináció. Kímélje lábait, viseljen kényelmes lábbelit. A legyengült szervezetre az alkohol, kávé, gyógyszerek fogyasztása nagyon rossz hatással lehetnek, ezért kerülje ezeket.

4.5.22:42 - Hold a Kosban >>

4.5.22:42 - Hold a Kosban:

Ezeknek a napoknak az energiái sok kellemetlenét okozhatnak. Zajlik az élet, amit élvez, ugyanakkor egyre erősödik Önben a vágy, hogy hagyjon csapot-papot, hátradőljön és pihenjen. Egy dilemma is felütheti a fejét, ami miatt kieshet a történések sodrából.

Előfordulhat, hogy a csata hevében azelőtt kimerül, hogy észrevenné, fáradt. Viszont a Hold hatására eltökéltebbé válik, bármilyen traumából képes lesz lábra állni. Ezekben a napokban izgalommal tekint bármilyen újdonságra.

A fej és fejben megtalálható szervek, mint pl. a szem a Koshoz tartozik. A Hold állása ebben a csillagjegyben éppen a fejben fog visszatükröződni, így fájdalmat, neurózist, vagy különböző agyi megbetegedést fog produkálni. Ezért kerülje a nehéz stresszes munkát. Ezt az időt inkább pihenéssel töltse.

6.5.23:43 - Hold a Bikában >>

6.5.23:43 - Hold a Bikában:

8.5.05:24 - Újhold - ez szimbolizálja az átmenetet a fáradtság és az új energiák beáramlása között. Az új gondolatok és ötletek megjelenését is szimbolizálja, amelyek irányt mutatnak, ezért nem szabad megrettenni tőlük. Hozza ki a legtöbbet belőle, engedjen teret a inspiráció beáramlásának és alkosson új terveket.

Intenzív energiák törnek felszínre, ha a Hold a Bikában van. Azt szeretjük, ha a dolgok maradnak úgy, ahogy voltak. Azok az emberek, akik innovatívak és változást hoznak az életünkbe (még ha pozitívet, akkor is), idegessé tesznek bennünket.

Lehetnek problémái az identitásával, nehezen találja a választ a kérdésre „Ki is vagyok valójában”. Az anyagi világban keresi a boldogságot, noha a javak birtoklása nem tölti el elégedettséggel.

Hatalmas előny ezekben a napokban az az empátiás energia, amivel bír, ezért érzik mások is olyan jól magukat Ön körül.

A Bikáknak a nyak, fül, és tarkó betegségei okozhatnak problémát. A betegségek, ami ezekre a szervekre jellemzőek nem más, mint a pajzsmirigy, torokgyík, szélütés. Mint minden csillagjegy visszavágó reakciót válthat ki a másik ellen, ezért lehetséges, hogy a Hold és a Bikák együttes hatása befolyással van székrekedés, vagy menstruációs zavarok állapotára. Ügyeljen arra, hogy ne terhelje le nyakizmait, és óvakodjon a felfázástól.

9.5.01:20 - Hold az Ikrekben >>

9.5.01:20 - Hold az Ikrekben:

Ezek alatt a napok alatt olyan energiák befolyása alatt vagyunk, amik mások társaságának keresésére ösztönöznek. Boldogan társalog, de jó hallgató is. Gyorsan megérti más emberek szükségleteit. Ez a vonás mindenki számára imponáló, szóval készüljön föl rá, hogy népszerű lesz társaságban.

Stresszhelyzetben hajlamosak vagyunk meggondolatlanul cselekedni, és a Hold hatása alatt nem tudunk megfelelni a saját magunk által támasztott elvárásoknak. Azt érezhetjük, hogy nem tudunk szabadulni valamilyen megfoghatatlan rossz érzéstől. Úgy érezhetjük, hogy szellemünk és a külvilág folyamatos harcot vív a kontrollért.

A kar, kéz, tüdő, felső bordák az Ikrek területe, és ezért amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár tüdőbetegséget, tüdőgyulladást, légcsőgyulladást-asztmát hozhat. Töltsön több időt a szabadban friss levegőn, ne feledkezzen meg a kellő ruházatról sem. Ügyeljen arra, hogy ne emeljen nehéz dolgokat.

11.5.05:15 - Hold a Rákban >>

11.5.05:15 - Hold a Rákban:

Érzékenyebb lesz, mint szokott, azokban a napokban, amikor a Hold a Rákban van. Energiája most elsősorban családjára, otthonára irányul, itt érzi magát legkomfortosabban. Hozzá tud járulni, hogy kellemes légkör alakuljon ki otthonában, ami a rokonaira is pozitív hatással lehet.

Óvakodjon, hogy túl közel kerüljön valakihez, aki félreértheti. Sok időbe telhet, amíg túlteszi magát az érzelmi káron, amit az elutasítás okozhat.

A Hold és a Rák együttes hatása befolyással van a nyelőcső, gyomor, hasnyálmirigy, máj és mellkas állapotára. Ezért emésztési zavarokat, gázképződést, köhögést, csuklást, epekövet és nem utolsó sorban hisztériát is produkál. Hatásosak lesznek a láb gyógykezelései, és a fogászati beavatkozások.

13.5.12:36 - Hold az Oroszlánban >>

12.4.
13.4.
14.4.
15.4.
16.4.
17.4.
18.4.
19.4.
20.4.
21.4.
22.4.
23.4.
24.4.
25.4.
26.4.
27.4.
28.4.
29.4.
30.4.
1.5.
2.5.
3.5.
4.5.
5.5.
6.5.
7.5.
8.5.
9.5.
10.5.
11.5.
12.5.
13.5.
14.5.