Holdnaptár

A Holdnaptárunkban fontos információkat találhat meg a Hold helyzetéből adódó, viselkedésünkre gyakorolt hatásairól egy hónapra előrevetítve. Emellett azt is megtudhatja, hogy az egyes napokban az emberi test mely testrészei / szervei a legérzékenyebbek.

12:19
13:14
20:28
20.7.

21.7.14:42 - Hold a Vízöntőben:

Ezen napok hátránya, hogy kissé magányosnak érezheti magát. Ugyanakkor keresi is az egyedüllétet, hogy a gondolataira fókuszálhasson. Szélsőséges esetben magánya szociális fóbiává nőhet, hideggé és elutasítóvá válhat. Mások nem értik viselkedését, de Önt ez nem zavarja. Képes egymaga is szórakozni, ha kedve tartja.

Ne csak a jelenre koncentráljon, remek időszak ez a jövő tervezésére, például karrierje alakítására. Tele van ötletekkel, ezért próbáljon megnyugodni és fülelni mit üzennek rejtett vágyai.

Amikor a Hold a Vízöntő csillagképében halad keresztül a boka, a végtagok térdtől a bokáig különösen érzékenyek. Kerülje a hosszú sétákat, gyalogtúrákat kímélje lábait, és idegrendszerét. Nem ajánlatosak a sebészi beavatkozások sem a végtagokra, sem pedig az érzékszervekre, főleg a szemre.

23.7.15:22 - Hold a Halakban >>

23.7.15:22 - Hold a Halakban:

Képzelőereje szárnyalni fog ebben az időszakban, racionális énje háttérbe szorul. Empatikusabb lesz, mint szokott, nem okoz gondot együtt éreznie a legkülönfélébb emberekkel sem. Mindennek hátrány az lehet, ha megfeledkezik saját életéről, és hanyagolja megoldásra váró ügyeit.

A Hal Hold állás energiái kedveznek a vendégvárásnak, nyitott lesz és remek társaság. Jó kedve ragályos, a családjának is okozhat számos boldog percet.

A Halak csillagjegy főleg a lábat és lábujjakat befolyásolja. Amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár a láb és az őt érintő deformációját befolyásolhatja. Kialakulhat az alkohol és drogfüggőség és a velejáró hallucináció. Kímélje lábait, viseljen kényelmes lábbelit. A legyengült szervezetre az alkohol, kávé, gyógyszerek fogyasztása nagyon rossz hatással lehetnek, ezért kerülje ezeket.

25.7.16:54 - Hold a Kosban >>

25.7.16:54 - Hold a Kosban:

Ezeknek a napoknak az energiái sok kellemetlenét okozhatnak. Zajlik az élet, amit élvez, ugyanakkor egyre erősödik Önben a vágy, hogy hagyjon csapot-papot, hátradőljön és pihenjen. Egy dilemma is felütheti a fejét, ami miatt kieshet a történések sodrából.

Előfordulhat, hogy a csata hevében azelőtt kimerül, hogy észrevenné, fáradt. Viszont a Hold hatására eltökéltebbé válik, bármilyen traumából képes lesz lábra állni. Ezekben a napokban izgalommal tekint bármilyen újdonságra.

A fej és fejben megtalálható szervek, mint pl. a szem a Koshoz tartozik. A Hold állása ebben a csillagjegyben éppen a fejben fog visszatükröződni, így fájdalmat, neurózist, vagy különböző agyi megbetegedést fog produkálni. Ezért kerülje a nehéz stresszes munkát. Ezt az időt inkább pihenéssel töltse.

27.7.19:22 - Hold a Bikában >>

27.7.19:22 - Hold a Bikában:

28.7.04:54 - Utolsó negyed - ez az időszak az úgynevezett fogyó hold (apadó hold). Ez a nyugalom és a regenerálódás időszaka. A fejlődés (a karrierben) lelassul, de eközben minden más megtisztul, feltöltődik és regenerálódik.

Intenzív energiák törnek felszínre, ha a Hold a Bikában van. Azt szeretjük, ha a dolgok maradnak úgy, ahogy voltak. Azok az emberek, akik innovatívak és változást hoznak az életünkbe (még ha pozitívet, akkor is), idegessé tesznek bennünket.

Lehetnek problémái az identitásával, nehezen találja a választ a kérdésre „Ki is vagyok valójában”. Az anyagi világban keresi a boldogságot, noha a javak birtoklása nem tölti el elégedettséggel.

Hatalmas előny ezekben a napokban az az empátiás energia, amivel bír, ezért érzik mások is olyan jól magukat Ön körül.

A Bikáknak a nyak, fül, és tarkó betegségei okozhatnak problémát. A betegségek, ami ezekre a szervekre jellemzőek nem más, mint a pajzsmirigy, torokgyík, szélütés. Mint minden csillagjegy visszavágó reakciót válthat ki a másik ellen, ezért lehetséges, hogy a Hold és a Bikák együttes hatása befolyással van székrekedés, vagy menstruációs zavarok állapotára. Ügyeljen arra, hogy ne terhelje le nyakizmait, és óvakodjon a felfázástól.

29.7.23:29 - Hold az Ikrekben >>

29.7.23:29 - Hold az Ikrekben:

Ezek alatt a napok alatt olyan energiák befolyása alatt vagyunk, amik mások társaságának keresésére ösztönöznek. Boldogan társalog, de jó hallgató is. Gyorsan megérti más emberek szükségleteit. Ez a vonás mindenki számára imponáló, szóval készüljön föl rá, hogy népszerű lesz társaságban.

Stresszhelyzetben hajlamosak vagyunk meggondolatlanul cselekedni, és a Hold hatása alatt nem tudunk megfelelni a saját magunk által támasztott elvárásoknak. Azt érezhetjük, hogy nem tudunk szabadulni valamilyen megfoghatatlan rossz érzéstől. Úgy érezhetjük, hogy szellemünk és a külvilág folyamatos harcot vív a kontrollért.

A kar, kéz, tüdő, felső bordák az Ikrek területe, és ezért amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár tüdőbetegséget, tüdőgyulladást, légcsőgyulladást-asztmát hozhat. Töltsön több időt a szabadban friss levegőn, ne feledkezzen meg a kellő ruházatról sem. Ügyeljen arra, hogy ne emeljen nehéz dolgokat.

1.8.05:20 - Hold a Rákban >>

1.8.05:20 - Hold a Rákban:

Érzékenyebb lesz, mint szokott, azokban a napokban, amikor a Hold a Rákban van. Energiája most elsősorban családjára, otthonára irányul, itt érzi magát legkomfortosabban. Hozzá tud járulni, hogy kellemes légkör alakuljon ki otthonában, ami a rokonaira is pozitív hatással lehet.

Óvakodjon, hogy túl közel kerüljön valakihez, aki félreértheti. Sok időbe telhet, amíg túlteszi magát az érzelmi káron, amit az elutasítás okozhat.

A Hold és a Rák együttes hatása befolyással van a nyelőcső, gyomor, hasnyálmirigy, máj és mellkas állapotára. Ezért emésztési zavarokat, gázképződést, köhögést, csuklást, epekövet és nem utolsó sorban hisztériát is produkál. Hatásosak lesznek a láb gyógykezelései, és a fogászati beavatkozások.

3.8.13:12 - Hold az Oroszlánban >>

3.8.13:12 - Hold az Oroszlánban:

4.8.13:14 - Újhold - ez szimbolizálja az átmenetet a fáradtság és az új energiák beáramlása között. Az új gondolatok és ötletek megjelenését is szimbolizálja, amelyek irányt mutatnak, ezért nem szabad megrettenni tőlük. Hozza ki a legtöbbet belőle, engedjen teret a inspiráció beáramlásának és alkosson új terveket.

Felszínre tör az az energia, ami értékteremtésre és alkotásra serkenti Önt, és amit később mások is értékelni fognak. Ezek a napok ideálisak a társas összejövetelekre vagy randikra.

Az érzései más emberek iránt és saját maga iránt is felerősödnek. Időről időre szüksége van egy-két bókra, hogy amikor nem Ön van a figyelem központjában, akkor se érezze magát mellőzöttnek. Ha enged bizonyos kísértésnek, önzőnek is tűnhet mások szemében.

Amikor a Hold az Oroszlán csillagképben halad keresztül, befolyással van a szív, gerinc főütőér állapotára, és ezért gerincferdülést, ájulást, érelmeszesedést, értágulatot, vérbőséget és vérszegénységet okozhat. Kerülje a stresszt! Eredményesek lesznek a szem és láb gyógyításai.

5.8.23:19 - Hold a Szűzben >>

5.8.23:19 - Hold a Szűzben:

A következő napok energiái sajnos stresszt hoznak az életünkbe. Tipikus reakció Ön részéről, hogy ilyen időkben mártír szerepbe helyezkedik. Pontosabban szólva Ön vállalja fel azoknak a problémáknak a megoldását, amivel a többiek nem hajlandók foglalkozni.

Legvalószínűbb, hogy erős kötelességtudatot, önfegyelmet és koncentrációt mutatunk a következő időszakban. Noha, ha valami balul sül el, magunkat ostorozzuk a kudarcért. Nem meglepő, ha letargiát és elégedetlenséget érzünk mostanában. Sajnos a következő napokban nem lesz képes kitörni a negatív érzések hálójából, alacsony önbizalma miatt.

A Hold és a Szűz együttes hatása befolyással van a hasra, májra, lépre és ezért alultápláltságot, hashártyagyulladást, hastífuszt és vakbélgyulladást produkálhat. Mindenáron kerülje e szervek műtéti beavatkozásait. Ajánlatos a diéta betartása. Eredményesek lesznek a láb gyógykezelései.

8.8.11:32 - Hold a Mérlegben >>

8.8.11:32 - Hold a Mérlegben:

Kering a levegőben egyfajta társas energia a napokban. Elismerésre, megbecsülésre vágyik a környezetétől. Ami a céljai elérését illet, megpróbál a többiekkel együtt dolgozni, de néha kissé törtetően lép fel, aminek negatív hatása lehet a megítélésére.

Kreatív energiában is bővelkedni fog a napokban. A művészetekben nagy örömét leli, elégedettséggel tölti el minden, ami szép. Kellemesen érzi magát békés, harmonikus otthonában.

Amikor a Hold a Mérleg csillagképben halad keresztül a bőr, vese, derék, gerinc, és érrendszer különösen érzékenyek. Ennek okán gyakori vizelést, húgyvezeték gyulladást, ekcémákat és különböző bőrbetegséget produkál. Óvakodjon a felfázástól! Diétázzon!

11.8.00:33 - Hold a Skorpióban >>

11.8.00:33 - Hold a Skorpióban:

12.8.17:19 - Első negyed - a Hold növekvését jelenti, amely periódus optimális a személyiségfejlődésre, valamint jó hatású a teljesítményre és a célok elérésére, mivel ilyenkor minden nő és fejlődik.

Ezen napok energiája tele lesz érzelemmel. Ne lepődjünk meg, ha impulzívan, sőt, féltékenyen lépünk fel, ha fenyegetve érezzük magunkat. Egyfajta védekező mechanizmus ez, ami a tudatalattiból tör a felszínre.

A legtöbb új helyzethez nehezen alkalmazkodik, ezért próbálja kerülni a változást mindaddig, amíg nem szükségszerű, hogy szembenézzen vele.

Másrészről a makacsság és akaraterő, amit a napokban tapasztal magában, segítheti céljai elérésében. Remekül fogja magát érezni, hisz nyerő szériában van. Ugyanakkor, ha kétsége támad, bezárkózhat, és érzelmileg függővé válhat.

A Hold és a Skorpió együttes hatása befolyással van a húgyhólyag, húgyvezeték, nemi szervek, végbél, prosztata állapotára, és éppen ezért anyaméh, petefészek betegségét, prosztata megnagyobbodását és rendszertelen menstruációt idézhet elő. Óvakodjon a felfázástól és a műtéti beavatkozásoktól. Figyeljen oda étkezési szokásaira, fogyasszon több zöldséget és kímélje gyomrát a nehéz és fűszeres ételektől. A kismamák kíméljék magukat a feszültségtől.

13.8.12:01 - Hold a Nyilasban >>

13.8.12:01 - Hold a Nyilasban:

Békés, bizakodó időszak áll Ön előtt. Ugyanakkor megfoghatatlan tettvágy is hajtja. A vágy, hogy felfedezzen, utazzon, világot lásson, szinte feszíti a mellkasát. Nem fog hiányt szenvedni energiában, ha sportolásról van szó, bár némi frusztrációval kell majd megküzdenie.

Örömét leli a társalgásban, szívesen beszélget másokkal. Inspirálja a környezetét, és ezt a képességét a munkahelyén is nagyra értékelik. Ugyanakkor ügyeljen, a túlzott őszinteség bajba sodorhatja.

Amikor a Hold a Nyilas csillagképben halad keresztül befolyásolja a csípőt, combokat, combverőeret, és ezért reumát és csípő ízületi problémákat okozhat. Ismeretes, hogy ez a csillagjegy hatással van a csonttörésekre. Nem ajánlatos az érműtét, mint ahogy a májtisztító kúrája sem. Kerülje a hosszú túrákat, kímélje lábait! Fogyasszon zsírszegény ételeket!

15.8.19:53 - Hold a Bakban >>

15.8.19:53 - Hold a Bakban:

Ebben az időszakban a munka világában számíthat pozitív energiára. Noha sok szabály között kell kiigazodnia, nem okoz Önnek nehézséget, hogy rendszerezzen, alkalmazkodjon. Az anyagiak most jobban lekötik a gondolatait, mint az érzelmek. Ez a hozzáállás segíti Önt céljai elérésében. Még a kritika sem hozza ki a sodrából, sőt képes tanulni is belőle.

Mások lehet, hogy panaszkodnak, hogy önző és szűklátókörű a napokban. Akárhogy is, nem hagyja, hogy bármi fölöslegesen elterelje a figyelmét.

A térd, bőr, gyomor a Bak területe, és ezért amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár ekcémát, különböző bőrbetegséget és emésztési zavarokat okoz. Kerülje a fizikai megterhelést, főleg a hátgerincre és a csontokra nézve, hiszen törékenyek.

17.8.23:45 - Hold a Vízöntőben >>

17.8.23:45 - Hold a Vízöntőben:

19.8.20:28 - Telihold - a csúcspontot és a befejezést szimbolizálja. Ezekben a napokban az anyagcserénk lelassul, a sebeink lassabban gyógyulnak és kimerültnek érezzük magunkat. Ebben a periódusban a Hold kedvezőtlen hatással van a mentalitásunkra, ezért levertség érzetét is okozhatja.

Ezen napok hátránya, hogy kissé magányosnak érezheti magát. Ugyanakkor keresi is az egyedüllétet, hogy a gondolataira fókuszálhasson. Szélsőséges esetben magánya szociális fóbiává nőhet, hideggé és elutasítóvá válhat. Mások nem értik viselkedését, de Önt ez nem zavarja. Képes egymaga is szórakozni, ha kedve tartja.

Ne csak a jelenre koncentráljon, remek időszak ez a jövő tervezésére, például karrierje alakítására. Tele van ötletekkel, ezért próbáljon megnyugodni és fülelni mit üzennek rejtett vágyai.

Amikor a Hold a Vízöntő csillagképében halad keresztül a boka, a végtagok térdtől a bokáig különösen érzékenyek. Kerülje a hosszú sétákat, gyalogtúrákat kímélje lábait, és idegrendszerét. Nem ajánlatosak a sebészi beavatkozások sem a végtagokra, sem pedig az érzékszervekre, főleg a szemre.

20.8.00:52 - Hold a Halakban >>

20.8.00:52 - Hold a Halakban:

Képzelőereje szárnyalni fog ebben az időszakban, racionális énje háttérbe szorul. Empatikusabb lesz, mint szokott, nem okoz gondot együtt éreznie a legkülönfélébb emberekkel sem. Mindennek hátrány az lehet, ha megfeledkezik saját életéről, és hanyagolja megoldásra váró ügyeit.

A Hal Hold állás energiái kedveznek a vendégvárásnak, nyitott lesz és remek társaság. Jó kedve ragályos, a családjának is okozhat számos boldog percet.

A Halak csillagjegy főleg a lábat és lábujjakat befolyásolja. Amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár a láb és az őt érintő deformációját befolyásolhatja. Kialakulhat az alkohol és drogfüggőség és a velejáró hallucináció. Kímélje lábait, viseljen kényelmes lábbelit. A legyengült szervezetre az alkohol, kávé, gyógyszerek fogyasztása nagyon rossz hatással lehetnek, ezért kerülje ezeket.

22.8.01:02 - Hold a Kosban >>

21.7.
22.7.
23.7.
24.7.
25.7.
26.7.
27.7.
28.7.
29.7.
30.7.
31.7.
1.8.
2.8.
3.8.
4.8.
5.8.
6.8.
7.8.
8.8.
9.8.
10.8.
11.8.
12.8.
13.8.
14.8.
15.8.
16.8.
17.8.
18.8.
19.8.
20.8.
21.8.
22.8.