A Hold

A szívre, a lélekre és a belső énre gyakorol hatást. A Hold befolyására félénkké és érzékennyé válunk.

A Hold

A Hold elsősorban szívünkre és lelkünkre van hatással. Az asztrológiában a Hold tükre a Napnak, ellenpólusa énünk azon részének, amelyet a külvilág felé mutatunk. Ez a jelképes értelmezés a legfontosabb szimbolika a horoszkópban. Közelsége miatt a Földhöz a Hold anyagcserénkre is jelentős hatást gyakorol, és járását Hold naptárban is követhetjük.

A Hold anyai vagy női jelkép, ezért mesékben és mondákban gyakran feminin jelzőkkel illetik. Szimbolizálja mind a termékenységet mind a fogantatást. Megtestesíti azt a vágyat, hogy megértsük, mi zajlik testünkben, beleértve lelkünk rezdüléseit és legmélyebb érzéseinket. A Hold segít abban, hogy megértsük érzelmeinket. Megjeleníti az ösztöneinket, és ösztönös védelemmel ruház fel minket. Megmutatja legtitkosabb vágyainkat, rejtett szükségleteinket.

Azok, akik erősen a Hold befolyása alatt állnak, szerények, visszahúzódóak, introvertáltak – elsősorban saját belső világuk és fantáziájuk köti le a figyelmüket. Ez kapcsolódik ahhoz, ahogy a Holdat a pszichológiai terminológiában értelmezzük. Itt a gyermekkort testesíti meg, valami régről belénk ivódott formulát, ami lelkünk legbelső rezdüléseit közvetíti.

Hold a Kosban Ezeknek a napoknak az energiái sok kellemetlenét okozhatnak. Zajlik az élet, amit élvez, ugyanakkor egyre erősödik Ön... Hold a Bikában Intenzív energiák törnek felszínre, ha a Hold a Bikában van. Azt szeretjük, ha a dolgok maradnak úgy, ahogy voltak. A... Hold az Ikrekben Ezek alatt a napok alatt olyan energiák befolyása alatt vagyunk, amik mások társaságának keresésére ösztönöznek. Bold... Hold a Rákban Érzékenyebb lesz, mint szokott, azokban a napokban, amikor a Hold a Rákban van. Energiája most elsősorban családjára,... Hold az Oroszlánban Felszínre tör az az energia, ami értékteremtésre és alkotásra serkenti Önt, és amit később mások is értékelni fognak.... Hold a Szűzben A következő napok energiái sajnos stresszt hoznak az életünkbe. Tipikus reakció Ön részéről, hogy ilyen időkben mártí... Hold a Mérlegben Kering a levegőben egyfajta társas energia a napokban. Elismerésre, megbecsülésre vágyik a környezetétől. Ami a célja... Hold a Skorpióban Ezen napok energiája tele lesz érzelemmel. Ne lepődjünk meg, ha impulzívan, sőt, féltékenyen lépünk fel, ha fenyegetv... Hold a Nyilasban Békés, bizakodó időszak áll Ön előtt. Ugyanakkor megfoghatatlan tettvágy is hajtja. A vágy, hogy felfedezzen, utazzon... Hold a Bakban Ebben az időszakban a munka világában számíthat pozitív energiára. Noha sok szabály között kell kiigazodnia, nem okoz... Hold a Vízöntőben Ezen napok hátránya, hogy kissé magányosnak érezheti magát. Ugyanakkor keresi is az egyedüllétet, hogy a gondolataira... Hold a Halakban Képzelőereje szárnyalni fog ebben az időszakban, racionális énje háttérbe szorul. Empatikusabb lesz, mint szokott, ne...