A Nap

A temperamentumot határozza meg, valamint az identitást és azt ahogyan mások érzékelik önt, így ez az ön energiájának a forrása.

A Nap

Az asztronómia fogalomtárában a Nap a csillagrendszer középpontja. A Nap teszi lehetővé a földi életet, mivel fénnyel és hőenergiával lát el bennünket. A Föld 150 millió kilométer távolságra van a Naptól, és mégis, az összes égitest közül a Nap gyakorolja a legjelentősebb befolyást bolygónkra.

Az asztrológia szerint a Nap hatása fontosabb, mint a csillagok állása. A Nap szerint határozzuk meg a tavaszi forduló pontot, ami a Kos kezdetét és az egész horoszkóp kezdetét jelöli. Továbbá a Nap segítségével állapítjuk meg a csillagjegyek hosszát, amiket csillagképek után neveztünk el. A csillagképek folyamatosan lassú mozgásban vannak, amikre a Föld mozgása is hatást gyakorol. Ennél fontosabb azonban az évszakok változása, ami szintén a Nap befolyása alatt áll. Leegyszerűsítve azt mondhatnánk, hogy a Nap a horoszkóp igazi uralkodója.

A Nap szimbolizálja életünket, azt, ahogy magunkra tekintünk, valamint a megjelenésünket is (ellentétben a Holddal, ami az emberi lélek és szellem jelképe). Így a Nap kapcsolatba hozható az énképünkkel, identitásunkkal, és még sok mással is. Azt is megjeleníti, ahogy mások látnak minket és azt is, ahogy magunkról gondolkozunk. A Nap pozíciója formálja egy ember természetét a fő jellemvonásaival együtt. Kapcsolatba hozható az önértékeléssel, vitalitással és nagylelkűséggel. Továbbá apai szimbólumként is tekinthetünk a Napra. Metaforaként kíséri azt az élményt, amit gyermekkoruktól kezdve felnőttkorunkon át ápolunk biológiai apánkról vagy egy ideális apafiguráról, aki jelentős szerepet játszott életünkben az évek során.

Hőenergia, fény és aktivitás áramlik a horoszkópba a Nap révén, megszabadít minket a sötétségtől, elűzi az árnyakat. Az önmegvalósítás, élet szeretetének átélése lehetetlen lenne a Nap nélkül. Ellenpéldaként állhat a Nap negatív befolyása, ha rosszul használjuk az energiáit, bosszúvágyók, hiúk lehetünk.

Nap a Kosban Ebben az időszakban tele lesz energiával, amit egyaránt fektethet karrierjébe és párkapcsolatába is. Magabiztosnak fo... Nap a Bikában Ez az időszak sok kalandot tartogat az Ön számára. Kérlelhetetlen és magabiztos lesz, ha a véleménye megvédéséről les... Nap az Ikrekben A nyugalom az a luxus, ami nem adatik meg Önnek ebben az időszakban. A vágy, hogy új információhoz jusson, előre fogj... Nap a Rákban Előfordulhat, hogy érzékenyebb lesz, mint általában. Mások szemében nagyon kedvesnek, önzetlennek és empatikusnak tűn... Nap az Oroszlánban Ebben az időszakban jó adag kreatív energia áll majd rendelkezésére, vezetői képességeire is fény derülhet. Nem fog g... Nap a Szűzben Mostanában képtelen úrrá lenni nyugtalan gondolatain. Lassabbnak, bizonytalanabbnak érezheti magát, amit mások is ész... Nap a Mérlegben Jelentős napok állnak Ön előtt. Mind a tettein, mind a viselkedésén sokat fog töprengeni, bizonyos helyzetekben már-m... Nap a Skorpióban Harcos természetének köszönhetően lehet, hogy meggondolatlanul, már-már megszállottan cselekszik. Legyen óvatos mások... Nap a Nyilasban Élvezni fogja ennek az időszaknak a csendességét. A hangulata pozitív, optimista lesz. Társaságban szofisztikált megj... Nap a Bakban Mostanában lassulást tapasztalhat ambícióit illetően. Lehet, szükségét érzi, hogy egyedül legyen, bezárkózzon kissé. ... Nap a Vízöntőben Mostanában barátságosnak és rokonszenvesnek tűnhet mások szemében. Nem okoz gondot Önnek, hogy alkalmazkodjon a körül... Nap a Halakban Ennek a periódusnak a fő jellemzője, hogy hagyja, a megérzései vezéreljék. Empatikus lesz és befogadó, ezért barátság...