Aszcendens

Meghatározza a belső kezdeti energiánkat, a világképünket és a dolgokkal kapcsolatos véleményeinket.

Aszcendens

Az aszcendens – vagy felkelő jegy – annak az állatövi jegynek felel meg, amelyik a születésünk pillanatában éppen felkelt a keleti horizonton. A személyes horoszkóp meghatározásában kulcs szerepe van az aszcendensnek, mivel számos vonásunkat kijelöli az életben.

Jelképezi identitásunkat, és azt is, ahogy kifejezzük magunkat. Kapcsolatba hozható verbális kommunikációnkkal és kifejezési stílusunkkal, valamint azzal is, amilyennek mások látnak minket. Tekinthetünk rá egyfajta személyes szűrőként, ami mindenkire egyedülálló módon jellemző. Ezáltal két ember egészen sajátosan szemlélheti ugyanazt a valóságot, hiszen más szűrőn keresztül tekintenek a világra.

Az aszcendens megmutatja, hogyan küzdünk meg a minket érő problémákkal, legyenek azok vallási, filozófiai vagy éppen hétköznapi jellegűek. Sokat elárul arról, hogyan illeszkedünk be a társadalomba és milyen emberekkel vesszük körül magunkat.

A Kos aszcendens A Bika aszcendens Az Ikrek aszcendens A Rák aszcendens Az Oroszlán aszcendens A Szűz aszcendens A mérleg aszcendens A Skorpió Aszcendens A Nyilas aszcendens A Bak aszcendens A Bak aszcendens gonddal terhelt csillagállás. Ezeknek az emberek nagy valószínűséggel nem adatik meg a problémamente... A Vízöntő aszcendens A Halak aszcendens