3.6. 2020

Reflexológia - több, mint egy lábmasszázs

Ha valaha is kapott egy jó lábmasszázst, akkor biztosan tudja, mennyire képes relaxálni a testet és az elmét. Ennek oka a reflexológia révén magyarázható. Ez a gyakorlat arról szól, hogy nyomást gyakoroljon a láb alsó részén, gyakran a tenyérre és a fülre is, a feszültség, fájdalom és más kellemetlen érzések enyhítésére.

Reflexológia - több, mint egy lábmasszázs

A hagyományos kínai orvoslásban gyökerező reflexológia a hagyományos kínai orvoslás egyik gyógyító módszeréhez tartozik, amely ezeréves múltra tekint vissza. Ennek alapelvei szerint mindannyiunk testében a Qi energia áramlik. Amikor stresszesnek érezzük magunkat vagy negatív érzelmeknek vagyunk kitéve, a Qi áramlása egyes helyeken elzáródik, ami egészségügyi komplikációkhoz vezet.

Szerencsére ezeket a gátakat fel lehet oldani a reflexológia segítségével. Vannak pontok a lábunkon, amelyek más testrészekhez vannak kötve. Kompressziójukkal a blokkolt energia felszabadul, így helyrehozza a problémát, legyen az az izomrendszerben, a pszichében vagy egy belső szervben.

Melyek a reflexológia által helyrehozott leggyakoribb problémák? Kaotikus időben élünk, ahol az információk gyorsabban terjednek, mint valaha. Ezért sokan természetesen nyomást éreznek életük különféle aspektusaiban, legyen szó munkaról, egészségről vagy kapcsolatokról. Nem csoda, hogy a reflexológiához fordulók fő célja a stressz enyhítése. Ezek az érzések elsősorban a napfonat csakrához kapcsolódnak, és az ehhez kapcsolódó reflexpont a hüvelykujj és a kisujj alatt lévő ízületek között van középen.

A stressz azonban nem csak mentálisan fejeződik ki. Hosszú távon fizikailag is megnyilvánulhat, fejfájás és migrén formájában. A fejed egyszerűen annyira megterhelt, hogy a tested megpróbálja megállítani a gondolati folyamatokat az egyetlen módon - fájdalommal. A migrént enyhítheti, ha a hüvelykujj és a mutatóujj csontjai közötti pontot a felső oldaláról megnyomja.

Ugyanakkor az egészségügyi szövődmények nem csak a stresszhez kapcsolódnak. Az emésztéssel kapcsolatos problémákkal küzdő emberek száma óriási; ezért a reflexológianak ebben a vonatkozásában is sok rajongója van. Ha szeretné megnyugtatni a gyomrát, nyomja meg a lábszár belső részét, nagyjából kétharmadnyira a saroktól. A vékonybél stimulálása érdekében haladjon lejjebb a lábszár középpontja felé, míg a vastagbél pontja a sarok felső részén található.

Sok olyan probléma van, amelyeket a reflexológia segítségével meg lehet oldani. Ha otthoni terápiát szeretne, keressen egy reflexológiai térképet, amely segít megtalálni a megfelelő pontokat, és ezáltal javítja az egészségét és az általános életminőséget.