13.6. 2019

Csakrák, az emberi test vibrációs mezőinek fontos rendszerei

Amikor a hagyományos gyógyító és szellemi gyakorlatok kezdesz érdeklődni, akkor bizonyára találkozni fogsz a csakra kifejezéssel. Ez a szó szanszkritból származik, és szó szerinti jelentése „forgó energia kerék”. Ez az, ami a csakra a Hinduk hite szerint. Több mint 80 000 van belőlük az emberi testben, és mindegyikük összekapcsolódik. Ennek a rendszernek a középpontja hét alapvető csakrából áll, amelyek a gerinc mentén helyezkednek el, és egymáshoz kapcsolódnak.
A csakrák kozmikus energiát kapnak, átalakítják, osztják az egész testbe, majd visszavezetik a környezetbe. Mindezt forgó mozgásuk teszi, amelynek iránya mindig váltakozik - az egyik csakra az óramutató járásával megegyező irányba megy, a másik az óramutató járásával ellentétes irányba. Érdekes, hogy a férfiaknál az első csakra jobbra mozog (óramutató járásával megegyező irányba), míg a nőknél az első balra (az óramutató járásával ellentétes irányba) mozog, így az irányuk mindig ellentétes.
Ezeken a mozgásokon keresztül a csakrák egyenletesen terjesztik a kozmikus energiát az egész testre, biztosítva annak megfelelő működését. Azonban egy vagy több csakra lehet blokkolva, például valamilyen trauma miatt, ami lehetetlenné teszi az energia áramlását a többi csakra. Ez az egészségügyi problémák valamilyen formájában vagy viselkedésünk és észlelésünk megváltozásában tükröződik. Szóval, melyek a fő csakrák és hogyan befolyásolják testünk működését?
Az első, a gyökércsakra a gát közelében található, és lefelé nyílik. Piros színű, és a fizikai világgal, az anyagi biztonsággal, a fizikai fájdalommal és az örömmel való kapcsolatunkat képviseli. Amikor blokkolva van, az energia, a birtoklási tendenciák, az agresszió vagy az önzés hiányában nyilvánul meg.
A szakrális vagy a köldök chakra, a második, a köldök - a köldök és a nemi szervek között helyezkedik el. Világos narancssárga színű, és elöl nyílik. Funkciója a szexuális energiánkba, a kreativitásba, az érzelmi életbe és az érzésekbe vetül. Ezért, ha blokkolva van, egy személy szexuális hidegséget és érzelmek elnyomását tapasztalhatjuk.
A harmadik a nap-plexus chakra, amely egy kicsit a köldök fölött helyezkedik el, élénk sárga és elöl nyílik. Ez az érzelmek és hatalom központja, amely interperszonális kapcsolatokat, szimpátiákat, antipátiákat és mentális életünket képviseli. Azok az emberek, akik ezt a csakrát blokkolják, gyakran elégedetlenek, nyugtalanok és ambiciózusak.
A negyedik, a szívcsakra a mellkas közepén található, körülbelül ott, ahol a szív is elhelyezkedik. Zöld színű és ugyanaz, mint az előző két csakra, az elején nyílik meg. A spirituális kérdésekkel kapcsolatos három csakra közül az első. Ez a szeretet és az együttérzés központja, és fontos összekötő csatorna a felső és az alsó csakrák között. Amikor ez a csakra blokkolva van, egy személy nem képes fogadni vagy szeretni.
Az ötödik, torokcsakra célja a kommunikációs képességeink, a nagyobb akaratunk és a cselekvésünkért való felelősségvállalás kapcsán kapcsolódik. Ez az energiaközpont világoskék színű, az ádámcsutkánál helyezkedik el, és elülső részén is megnyílik. Ha blokkolva van, a beszédhibákban és nehézségekben, gyenge hangban nyilvánul meg.
A hatodik, harmadik szem csakra, sötétkék vagy lila színű, a homlokon a szemöldök között helyezkedik el. Ez képviseli a magasabb spirituális erők, az intellektus, a memória, az akarat és a végtelen Isteni szeretet székét. Azok a személyek, akiknek a harmadik szemét csakra blokkolják, zárkózottságot tapasztalhatnak, és nem tudják igazán meghallani lelküket.
A korona csakra a fej tetején található, lila színű és felfelé nyílik; innen kapta a nevét. Megnyílik, amikor az összes többi csakra harmonikusan működik, ami azt eredményezi, hogy az egyén önmagához és minden tudatához kapcsolódik. Ha blokkolva van, migrént, álmatlanságot vagy mentális problémákat okozhat, úgy mint a depresszió, az Alzheimer-kór vagy a skizofrénia.

Csakrák, az emberi test vibrációs mezőinek fontos rendszerei