15.4. 2022

Termékenység – ismeri a Holdciklusát?

A természetes fogantatás módszere egy szlovák orvos és pszichiáter, Dr. Eugen Jonas által bevezetett módszer. Ezzel a módszerrel pontosan megjósolható egy nő termékeny napjai a Hold és a Nap Földhöz viszonyított helyzetei alapján. Feltalálása óta nagyon hatékonynak bizonyult, és több száz nőnek segített.

Termékenység – ismeri a Holdciklusát?

Dr. Jonas az 1950-es években fejlesztette ki ezt a módszert. Nagy érdeklődése volt az asztrológia iránt, és meg volt győződve arról, hogy egy olyan esemény, mint a gyermekfogantatás, nem véletlen, és bizonyos szabályokat, elveket kell követnie, amelyek az adott pillanatban a bolygóállásokhoz kötődnek. Dr. Jonas úgy vélte, hogy ezeknek a szabályoknak a megértése eszközt adhat számunkra a termékeny napok pontos előrejelzésére, és ez a feltételezés motiválta későbbi tanulmányainak elvégzésére.

Évekig tartó laboratóriumi kutatások után Dr. Jonas meglepő eredményre jutott: minden nőnek két, egymástól független termékenységi ciklusa van. Az első egy hormonális ciklus, és a termékeny napok az ovuláció idejére esnek. A második, a holdi, a holdciklustól függ, és a termékeny pillanat akkor következik be, amikor a Hold a Föld és a Nap ugyanolyan szöget zár be, mint a nő születése pillanatában. Ezért a Holdfogamzás pillanata az a pillanat, amikor a Hold pontosan ugyanabban a holdfázisban van, mint a hölgy születése idején.

Ez egy nagyon magas termékenységi időszaka, és amikor egy nő ezt a módszert akarja alkalmazni, akkor az ezt megelőző 24 órában kell szexuális kapcsolatot létesítenie. Általánosságban elmondható, hogy a Hold fogantatási pillanatai nem illeszkednek az ovuláció idejéhez. Valójában sok nőről azt mondják, hogy ezekben a pillanatokban termékenyebb, mint az ovuláció során. Ha azonban a két ciklus átfedi egymást, vagyis amikor egy nőnek a Holdfogamzás pillanatában van peteérése, akkor a teherbeesés esélye rendkívül magas.

A Dr Jonas módszerei közé tartozik a leendő gyermek nemének előrejelzése is. Attól függ, hogy a Hold a férfias vagy a nőies csillagjegyben van a fogantatás pillanatában. A föld és a víz jegyei nőiesek, míg a tűz és a szél férfias jegyek. Nincs kutatás arról, hogy mennyire pontos a nemi előrejelzési technika; azonban maga a természetes fogantatás módszere 98% feletti pontosságot mutatott az évtizedek során, így a holdciklusok feltárása sok nő számára feltétlenül hasznos lehet.