5.4. 2020

Mik a tarot kártyák és hogyan működnek?

A Tarot kártyák a jóslás egyik legnépszerűbb módszere. Sok ember kigúnyolja őket, annak ellenére, hogy egyesek nagyon értékesnek tartják az életvezetési útmutatásukat. Bárhogy legyen, egy dolog egyértelmű - történetük nagy múltra tekint vissza.

Mik a tarot kártyák és hogyan működnek?

Honnan származnak? Egyesek szerint az ókori Egyiptomból vagy a zsidó szellemű Kabbala tanításából. Erre azonban nincs bizonyíték és valószínűbb, hogy valamikor a 15. század közepén keletkeztek Olaszországban, ahol a Tarocchini játék létre jött. A játékosoknak kártyákat adtak, és azok tematikus társításai alapján verseket írtak.

A Tarot kártyák egy a mai Bridzshez hasonló játékból származhattak. A gazdag olasz családok számára a művészek kézzel festett kártyákat készítettek olyan szimbólumokkal, mint kelyhek, kardok, botok és érmék. A modern kártyák is tartalmazzák ezeket a szimbólumokat, és a kártyák száma is változatlan maradt - pontosan 78 darab. Más európai országokba a Tarot kártya a 18. század közepén érkezett meg.

Mint már említettük, a Tarot pakliban 78 kártya van, amelyek nagy és kis arkánumra vannak felosztva, szimbolikájuk és elrendezésük szerint csoportosítva. A nagyban 22 kártya található, amelyek az alapvető élet és szellemi tanulságokat képviselik. A kis arkánumban 56 kártya található, amelyek tükrözik mindennapi életünk próbáit és megpróbáltatásait. Ezek további 16 kártyára vannak osztva, amelyek a személyiségünk jellemzőit mutatják, amelyeket bármikor meg tudunk mutatni - királyokról, királynőkről, lovagokról és apródokról beszélünk. A kis arkánum többi része 40 darab számozott, négy színű kártyából áll: kelyhekből, kardokból, botokból és érmékből. Ezek reprezentélják azokat a helyzetek, amelyekkel naponta szembe kerülünk.

Hogyan működnek? Segítenek az életünk történeteinek megjelenítésében. A lelkünk egy olyan tükrözését mutatják, ami motivál bennünket, hogy belső bölcsességünket oly módon használjuk, amely mélyebb kapcsolatokhoz vezet. A 78 kártya mindegyike képes felfedi spirituális leckéinket, majd vezetnek minket az úton.

Számtalan változata van az értelmezésnek - megkülönböztetik a hangsúlyt, a kártyák számát és az olvasás formáját. A kezdők számára ideális, ha kérdést tesznek fel magukban, és kérik a kártyákat, hogy válaszoljanak rá, vagy vázoljanak fel egy lehetséges megoldását. Ezután elkezdhet dolgozni több kártyával - valószínűleg ötükkel - ahol ezek mindegyike az élet különböző aspektusát képviseli.

Ha valaki másnak tervezi olvasni a kártyákat (az ő engedélyével), a kollektív tudat szférájába kerül majd. Egy kis gyakorlással intuitív módon képes lesz különféle üzenetek fogadására, és tudni fogja, hogyan segíthet az adott személyen.