Merkúr

Az intellektusra és az önkifejezési képességünkre gyakorol hatást; befolyásolja a kapcsolatokat és a személyiség fejlődést is.

Merkúr

A Merkúr a legkisebb bolygó, az, amelyik a legközelebb van a Naphoz. Mozgása nagyon közel van a Naphoz, ezért is jelenik meg szomszédos jegyként a horoszkópban. A Földről szemlélve sosem hagyja el a Napot 30 foknál nagyobb szögben.

Az asztrológiában a Merkúr egyfajta hidat képez a tudatos és tudatalatti között. Megjelenik a beszédünk tartalmában – ami szorosan kapcsolódik a gondolatainkhoz -, de leírja azt is, ahogy használjuk a nyelvet és kifejezzük magunkat. Fontos faktor itt a beszéd tónusa, hangerő és a beszédsebesség. A kapcsolatok alakulására, különös tekintettel a családi viszonyokra, is nagy hatást gyakorol a Merkúr. Továbbá az intellektusunkat, mentális képességeinket is alakítja, mivel meghatározza, hogyan fogadjuk be, dolgozzuk fel és értelmezzük az információkat.

Merkúr a Kosban Ebben a periódusban gondolkodása óvatos és objektív lesz, ami nagy előny különböző problémák megoldása során. Spontán... Merkúr a Bikában Ebben az időszakban hajlamosak vagyunk racionálisan gondolkodni és nyugodtan viselkedni. A Merkúr hatása alatt nem ér... Merkúr az ikrekben Ebben az időszakban nagyon hatékony lesz verbálisan, akár beszédet is mondhat. Sem a szókincs, sem az önbizalom nem h... Merkúr a Rákban Az érzelmei elhomályosítják az ítéleteit a napokban. Automatikusan érzelmeire hagyatkozik. Ez a fajta túrérzékenység ... Merkúr az Oroszlánban Mostanában nem lesznek gondjai a kapcsolatai terén. A Merkúr hatása alatt Ön hűséges társ, nem érzi szükségét, hogy b... Merkúr a Szűzben Ebben az időszakban sikeresen veszi az akadályokat. Képes lesz pontosan analizálni a helyzeteket és gyorsan a lényre ... Merkúr a Mérlegben Ha két vitázó ember közelébe keveredik, nagyon megterhelő lesz Ön számára, hogy csak egyikükkel értsen egyet. Döntése... Merkúr a Skorpióban Ebben az időszakban számíthat rá, hogy mentálisan erős lesz. Képes lesz akár késő éjjel is dolgozni, nem fog érezni f... Merkúr a Nyilasban Mostanában a morális iránytűje elmozdíthatatlan. Attól sem riad vissza, hogy bíróként lépjen fel két veszekedő barát ... Merkúr a Bakban Mostanában annyira fontos Ön számára, hogy megbecsültnek érezze magát, hogy egészen felkavarja, ha valaki lenézi. Ink... Merkúr a Vízöntőben Ebben az időszakban szokatlanul őszinte, tekintet nélkül a körülményekre. Fontos önnek, hogy kiálljon a véleménye mel... Merkúr a Halakban Ebben az időszakban nem lesz gondja a non-verbális kommunikációval. Használhatja az arckifejezését, testtartását, hog...