13.10. 2015

Horoszkóp lépésről lépésre

Mint az köztudott, ahhoz, hogy felállíthassa a horoszkópját, fontos, hogy ismerje saját születési dátumát. Azonban azt már csak kevesebben tudják, hogy még két szintén nagyon fontos adat is szükséges hozzá: a születési helye, azaz annak földrajzi helyszíne, valamint a pontos születési időpontja (minimum a születésének órája). Ezek ismeretében egy teljesen új világ nyílik majd meg ön előtt, a speciálisan az ön személyre szabott horoszkópok révén.

Horoszkóp lépésről lépésre

Hogy működik mindez elméletileg? A legfontosabb dolog tökéletesen meghatározni a tulajdonságok (minőségi beosztás) és az asztrológiai elemek arányát. Ezek alapján már besorolhatók az egyes személyek a tizenkét asztrológiai csillagjegy egyike alá. Négy asztrológiai elem létezik (tűz, levegő, víz, és föld) és három minőségi beosztás (kardinális vagy más néven alap, szilárd, változó). Logikusan mindhárom minőség szerinti beosztáshoz négy asztrológiai csillagjegy tartozik, amelyek megtekinthetők az alábbi táblázatban:

  KARDINÁLIS SZILÁRD VÁLTOZÓ
TŰZ Kos Oroszlán Nyilas
LEVEGŐ Mérleg Vízöntő Ikrek
VÍZ Rák Skorpió Halak
FÖLD Bak Bika Szűz

Ez a besorolás rendkívül fontos, ahhoz hogy a horoszkóphoz meghatározhassuk, azokat az erőket és energiákat, amelyek közvetlenül érintenek bennünket, valamint hogy tökéletesen tisztában lehessünk a különféle csillagjegyek képviselőinek alaptermészetével, habitusával.

A következő lépés, hogy megtudjuk milyen aszcendensünk van. Ehhez elengedhetetlenül szükséges a születés pontos időpontja, azaz a születési óra, így lényegesen komplexebb képet tudunk alkotni a személyiségről, annak karakterisztikájáról. Tulajdonképpen mit is takar az aszcendens fogalma? A legelső és legfontosabb (kardinális) asztrológiai ház, amely meghatározza egy személy alapvető jellemzőit, aspektusait, vagyis a személyiségét, a megjelenését, általános egészségi állapotát. Mindez közvetlenül kapcsolódik az illető uralkodó bolygójához (ez az egyik legfontosabb befolyásoló tényező), amely egyedi jeleivel fontos információkkal szolgál arra nézve, hogy hogyan, minként alakul az életútja, sorsa, illetve milyen teljesítményre lesz képes egy adott időszakban, és mennyire lesz sikeres az élet különböző területein.

Végül, de nem utolsósorban a horoszkóp felállítása során fokozott figyelmet kell szentelnünk a Nap a Hold és a bolygók asztrológiai házon beüli pozíciójára is. Az asztrológiai házat egy olyan helyként kell elképzelni, ahol a csillagjegyekhez hasonlóan minden háznak meg van a saját, pontos helye. Ugyanúgy tizenkettő van belőlük is mint a csillagjegyekből. A helyüket egy adott személy esetében, annak születési helye és születésének időpontja határozza meg. Segítségükkel megállapítható, hogy az élet mely területein lesz az illető sikeres, illetve melyek azok, amelyeken kisebb az esélye siker elérésére.

Tény, hogy az asztrológia tudománya nem éppen egyszerű, de reméljük, hogy ezt a cikket hasznosnak találta, és megtanulhatta belőle a horoszkóp működésének alapjait is. A többit hagyja szakképzett, tapasztalt asztrológusainkra.