1.3. 2018

Észak-amerikai Indián Horoszkóp

Az Észak-amerikai Indián Horoszkóp a miénktől eltérő elven alapszik - mivel az embereket állati tulajdonságokkal ruházza fel. A létrejöttében nagy szerepet játszott a természet - a növény és állatvilág - mindenek feletti tisztelete. Megmutatja, hogy milyen nyilvánvaló (és milyen rejtett) tulajdonságok birtokába kerültünk a születésünk napján, amik aztán az életünk egésze során személyiségünk szerves részét képezik. Az Észak-amerikai Indián Horoszkóp, a miénkhez hasonlóan 12 jegyre van felosztva, amelyet 12 totemállat szimbolizál. A születési dátuma alapján könnyen ki tudja deríteni, hogy melyik az ön totemállata.

Észak-amerikai Indián Horoszkóp

Sólyom (Március 21 – Április 19)

A mítoszokban és legendákban a Sólyom mindig az erő, az égbolt, a méltóság és a nemesség megtestesítője.

A Sólyom jegyének szülöttei rendkívül bátrak, és kiváló megfigyelőképességük van. Emellett igen bölcsek, és a kreativitás jellemzi őket. Mindezen kvalitások révén született vezetők, akiket mások habozás nélkül követnek. Ugyanakkor viszont nem igazán hajlanak a kompromisszumokra. Amennyiben el szeretnének érni valamilyen célt, akkor azt azonnali hatállyal meg akarják valósítani, bármilyen akadályon átverekszik magukat, és nem számolnak az esetleges következményekkel sem. Éppen ezért az gondot jelenthet számukra, hogyha egy velük egyenrangú, vagy a ranglétrán magasabb szinten álló személlyel hozza össze őket a sors.

Hód (Április 20 – Május 20)

Az észak-amerikai őslakos úgy hitték, hogy a hód mágikus tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen máskülönben nem is lenne képes hódvárakat építeni, amelyek megalkotásához rendkívül magas szintű építkezési ismeretek szükségesek.

Azok az emberek akik a Hód jegyének szülöttei, általában rendkívül aktívak, jó kedélyűek, és kedvesek másokkal. Családi környezetben érzik magukat biztonságban, ezért szívesen töltik az idejüket a szeretteik körében. Ami a karrierépítés és a munkavégzés tekintetében kimondottan szorgalmasak, kitartók, és nem hagyják, hogy bármi is kizökkentse őket. A gondok akkor kezdődnek, ha a Hód valami miatt túlságosan aggodalmassá válik. Ilyen helyzetekben megesik, hogy leblokkol, és időbe telik, mire ismét cselekvőképessé válik.

Szarvas (Május 21 – Június 20)

Az erdők királyaként aposztrofált szarvas az indiánok szemében mindig is szent állatnak számított. Az életerő, a nemesség, és a bölcsesség megtestesítője.

A Szarvas szülöttei nemes szívűek, kedvesek, és kifejezetten érzékeny emberek. Az egyik legfontosabb sajátosságuk, hogy mindig az egyensúlyi állapot megteremtésére törekszenek az életben. Nem okoz számukra gondot az új emberekkel történő ismerkedés, és szó szerint elbűvölően képesek viselkedni a környezetükben lévőkkel. Ez viszont esetenként azt eredményezheti, hogy a párkapcsolatuk esetében önteltté és felületessé válnak. A kiváló kommunikációs képességük révén viszont könnyen megbirkóznak az élet adta kihívásokkal.

Harkály (Június 21 – Július 21)

Az amerikai őslakosok számára a Harkály a szeretetet, a szerénységet, és az önzetlenséget szimbolizálja. Az ősi legendáikban a harkály rendkívüli gyógyító erővel is bír.

A Harkály jegyében születettek általában rendkívül lojálisak, és odaadó barátok. Emellett együttérzők, és kimondottan érzékenyek is. Emiatt gyakran még olyankor is segítenek másokon, ha az önzetlenségük miatt hátrányt szenvednek. A párkapcsolatok esetében viszont időnként eléggé kiszámíthatatlanok. Ezen nem is nagyon tudnak változtatni, mivel a cselekedeteiket az érzelmeik vezérlik.

Lazac (Július 22 – Augusztus 21)

A természetben a Lazac egy született harcos. Az észak-amerikai őslakosok ugyanezt gondolják azokról az emberekről, akik a Lazac jegyében látták meg a napvilágot.

A Lazac jegyben születettek mindennél nagyobbra tartják a bölcsességet. Rendkívüli karizmával bírnak, amelynek köszönhetően mások szemében megbízható, szerethető embernek tűnnek. Határtalan önbizalom birtokában vannak, ezért ösztönös, született vezető típusok. A párkapcsolataik terén az érzelmek teljes átélésére törekszenek, és a teljes őszinteség is rendkívül fontos a számukra. Ha úgy érzik, hogy csalárdul, vagy tisztességtelenül bánnak velük, akkor hamar véget vetnek még akár egy tartós párkapcsolatnak is.

Medve (Augusztus 22 – Szeptember 21)

Az amerikai őslakosok számára a Medve a legszentebb állat, mivel ő maga az erdők őrzője. A medve az erő és a dominancia szimbóluma.

Elsőre eléggé nehéz beazonosítani, hogy kik is azok pontosan, akik ebben a jegyben születtek, mivel a külvilág felé nem mutatják ki a kvalitásaikat. Viszont, ha bajba kerülnek, akkor pillanatok alatt felszínre kerülnek a belső rejtett képességeik. A számos kiváló tulajdonságuk mellett a Medve jegy szülöttei sem mentesek a negatív tulajdonságoktól, mint amilyen például a túlzott önfejűség is. Ugyanakkor viszont rendkívül kitartók, és kiváló tanárok válhatnak belőlük.

Holló (Szeptember 22 – Október 22)

A Holló más madarakkal ellentétben rendkívül tiszta állat, ezért soha nem hordoz semmilyen kórokozót. Valószínűleg emiatt is hitték róla az indiánok, hogy gyógyító erő birtokában van.

A Holló jegyének szülöttei kimondottan nyugodt természetűek. Gyakran magányosan, visszahúzódóan élik az életüket, de ha úgy alakul, akkor képesek azért közösségi életet is élni. A Holló jegyűek nem szeretik elsietni a dolgokat, és mindig mindent alaposan átgondolnak. Amikor csak tehetik utazgatnak szerte a világban, és semmi olyat nem képesek elviselni, ami korlátozhatja őket a szabadságban.

Kígyó (Október 23 – November 22)

A kígyó az észak-amerikai őslakosok kultúrájában a bölcsességet, az intuíciós képességet, és a természetfeletti képességeket szimbolizálja.

A Kígyó jegyének szülöttei őszinte, egyenes emberek. Nem tartják sokra az anyagi javakat, nem szeretik a kifogásokat, és nem igazán hajlanak a kompromisszumokra. Általában csak fekete-fehér színben látják az élet dolgait (jó vagy rossz). Ha a kitűzött céljaik megvalósításáról van szó, akkor elképesztően kitartók tudnak lenni, viszont időnként hajlamosak a hirtelen kedélyváltozásokra.

Bagoly (November 23 – December 21)

A bagoly számos kultúrában a misztikumot testesíti meg. Emellett gyakran kötik össze olyan tulajdonságokkal, mint például a bölcsesség, de a balszerencsével is gyakran összefüggésbe hozzák.

A Bagoly jegyének szülöttei általában nyitottak az új dolgokra, becsületesek, és erős akarattal rendelkeznek. Gyakran képesek feláldozni önmagukat másokért még olyan esetekben is, ha komoly hátrányuk származik belőle. Bármilyen titkot képesek megőrizni, ezért a környezetükben élők tökéletesen megbíznak bennük. Viszont a Bagoly jegyűek magánélete elég gyakran kaotikus, és a szerelem esetében sokszor igencsak balszerencsések. Az egyik legfőbb hiányosságuk a túlzott büszkeség.

Lúd (December 22 – Január 19)

Az amerikai őslakosok legendáiban a Lúd az energia, a szorgalom, és az ambíció megtestesítője.

A Lúd jegyének szülöttei is hasonló kvalitások birtokában vannak. Ennek köszönhetően gyakran okoznak meglepetést a környezetükben élőknek az elkötelezettségükkel, és a belső erejükkel. A Lúd jegyűek sikeresek a sportok terén, és az üzleti életben is, viszont időnként eléggé nehézkesen tudnak csak döntéseket hozni. Emellett gondot jelent számukra a spontanitás, és időnként túlságosan magukba zárkóznak.

Vidra (Január 20 – Február 18)

Az észak-amerikai őslakosok szemében a Vidra a változásnak, az új dolgok megjelenésének, és a reménynek a szimbóluma.

A Vidra jegyében születettek életerős, kitartó, és szorgalmas emberek. Nem félnek az életútjukat keresztező akadályoktól, mivel nem problémaként, hanem kihívásként tekintenek rájuk. Bármilyen helyzetben képesek megőrizni a humorérzéküket, ezért kemény időkben ideális társnak számítanak. A párkapcsolatok terén viszont gyakran szembesülnek nehézségekkel, mivel képtelenek elviselni az igazságtalanságot, és hajlamosak a féltékenykedésre.

Farkas (Február 19 – Március 20)

Igaz ugyan, hogy a tündérmesékben a farkas a gonosz megtestesítője, viszont az észak-amerikai őslakosok mitológiájában szent állatnak számít.

A Farkas jegyének szülöttei első pillantásra félénknek, és gyengének tűnhetnek. Az érzelmek és a szeretet kulcsszerepet játszik az életükben. Ha jó passzban vannak, akkor a Farkas jegyűeket a kedvesség, a nagylelkűség, és a szenvedély jellemzi. Viszont, ha mellőzve érzik magukat, akkor gyakran magukba fordulnak, és akár még a bosszúvágy is életre kelhet bennük. A külső világ negatív hatásai elől gyakran a maguk teremtette fantáziavilágba menekülnek el.