1.10. 2018

A bolygók erős és gyenge pozíciói

Nyilván ön is tisztában van azzal, hogy a horoszkópban a Naprendszer minden egyes bolygója kapcsolatban áll egy adott Zodiákus jeggyel. Az asztrológiai szféra egy adott módon van felosztva, amiből kiindulva az Oroszlán jegyet a Nap uralja, a Rákot a Hold. Emellett minden egyes "tradicionális" bolygó (azok a planéták amelyeket régebben fedeztek fel - a Naprendszer belső bolygói + a Jupiter és a Szaturnusz) két Zodiákus jegyet ural a következők szerint: a Merkúr a Szűz és az Ikerek jegyét, a Vénusz a Bikát és a Mérleget, a Mars a Kost és a Skorpiót, a Jupiter a Nyilast és a Halakat, végezetül pedig az Uránusz a Bakot és a Vízöntőt. Az "új" bolygók, amelyeket csak később fedeztek fel, a következő módon lettek hozzárendelve a Zodiákus jegyeihez: a Vízöntő uralkodó bolygója az Uránusz, a Halaké a Neptunusz, a Skorpió uralkodó bolygója pedig a Plútó.

A bolygók erős és gyenge pozíciói

Amikor a bolygók belépnek a velük kapcsolatban lévő zodiákus jegyekbe, akkor a hatásuk jelentős mértékben megnő. Ugyanakkor viszont, ha az adott bolygó az ellentétes zodiákus jegybe lép be a hatása jelentős mértékben csökken (gyengül). Ezért például a Nap hatása gyengül a Vízöntőben, a Holdé pedig a Bak jegyében. Viszont két fő objektum esetében az ellentétes jegyekbe történő mozgások nem hoznak jelentős változásokat, ugyanis ezen objektumok önmagukban is rendkívül dominánsak. Ezért a Merkúr gyengülést mutat a Halakban és a Nyilasban, a Vénusz a Skorpióban és a Kosban, a Mars a Bikában és Mérlegben, a Jupiter a Szűzben és az Ikrekben, a Szaturnusz pedig a Rákban és az Oroszlánban.

A fentiek tudatában ezért fokozott figyelmet kell szentelni a különböző bolygók erős és gyenge pozícióira is annak érdekében, hogy minél pontosabb horoszkópot tudjunk felállítani. Ha többet szeretne megtudni a bolygóknak a zodiákus jegyekben betöltött pozícióiról, illetve az általuk kifejtett hatásokról, akkor látogasson el a Bolygók oldalunkra, ahol többek között egy olyan táblázatot is talál, amelyből megtudhatja a különböző bolygók aktuális pozícióját. Emellett a születési dátuma és időpontja révén azt is kiszámolhatja, hogy milyen volt a bolygók elhelyezkedése az égen, amikor ön meglátta a napvilágot, így kiderítheti, hogy mely bolygók voltak jelentős hatással a személyisége kialakulására.