15.7. 2021

Ufó

Az ufó évtizedek óta aktuális és örökké megvitatott téma. Mindannyian biztosan megkérdezzük magunktól, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban. Szükségünk van a tudományra, hogy fokozatosan fejlődjön és haladjon a képzeletbeli „kognitív utazás az űrben” előrelépése érdekében, amely még mindig a minket körülvevő hatalmas egész töredéke.

Ufó

Különböző elméletek léteznek arról, hogyan néznének ki egy másik világ titokzatos lényei. Még fényképet is találtunk, de sajnos hitelességük kétes. Az biztos, hogy minél több a közös vonás az ismeretlen faj és köztünk, annál valószínűbb, hogy kapcsolatba lépnek velünk vagy meglátogatják a Földet, ha tudják. A szénalapú életformákat érdekelheti a szénalapú élethez alkalmas bolygók, az oxigén alapú életformák érdekelheti az oxigén atmoszférájú bolygók és kétségtelenül sok más variáns számára érdekes lehet a Föld.

Hogy megtaláljanak a földönkívüli civilizációk, egyik előfeltétele, hogy legalább olyan intelligensek és sikeresek legyenek, mint mi. Aggasztó ebben az, hogy ha követjük a Föld példáját, fejlett értelmiséggel rendelkező ragadozók üldöztetést és szerelmi taktikát alkalmaznak. A bolygónk meglátogatásának a tanulás is lehet az oka.

Az univerzum más lakói számára rádiójelekkel könnyen nyomon követhetők vagyunk. A Földön a kereskedelmi műsorszórás több mint 100 éve működik, ami azt jelenti, hogy 200 fényéven belül bárki elfoghatja jelzéseinket és kommunikációt létesíthet. Az emberek senki mástól nem vettek fel ilyen jelet, ami két dolgot jelenthet. Vagy senki nem létezik ilyen távolságban rajtunk kívül vagy technikailag fejlettebbek és a rádióhullámoktól eltérő eszközöket használnak.

Bob Lazar az egyik leghíresebb személyiség, aki állítólag kapcsolatba került valamivel egy másik világból. Állítólag az 51-es terület közelében dolgozott űrhajókutatóként. Az amerikai kormány minden állítását tagadta, de néhány évvel később kiderült, hogy valóban a bázison dolgozott. Munkájában Lazar azt állítja, hogy léteznek olyan kormányzati dokumentumok, amelyek bizonyítják az emberiség kommunikációját a földönkívüli lényekkel a történelem során. Sajnos ezt az állítást nem tudja alátámasztani bizonyítékokkal.

Korábban természetesnek vették, hogy egyedül vagyunk az űrben. Az emberiséget az evolúció csúcsának tartották és az egyetlen dolog, amit az ember magasabb rendűnek hitt magánál az Isten és az angyalok voltak. Manapság számtalan sci-fi film és összeesküvés-elmélet van a témában, sok ember úgy véli, hogy valóban létezik bolygónkon kívüli intelligens élet. Közben elképzelhetjük magunknak ezeket a földönkívüli entitásokat, természetes formájuk és lényegük örökké tisztázatlan marad számunkra.