15.7. 2022

Sziderikus és Tropikus asztrológia

Előfordult már Önnel, hogy kiszámolta az alapvető személyi jellemzők csillagtérképét, és meglepődött, hogy nem illik Önhöz? Talán itt az ideje megváltoztatni a Születési Képlet kiszámítási rendszerét. Üdvözöljük a Sziderikus asztrológiában!

Sziderikus és Tropikus asztrológia

Rövidre fogva, a Tropikus és Sziderikus asztrológia közötti fő különbség az asztrológiai év elején van, amely a Kos jegy elején történik. A Tropikus állatöv mozgó, ami annak köszönhető, hogy az asztrológiai év kezdete fix dátum, amely március 21-e, az első tavaszi nap. Az első tavaszi nap azonban az elmúlt 1700 évben nem esett a Kos jegy kezdetére. A Sziderikus rendszer stabil és pontosabb, mert az asztrológiai év első napjának nincs fix napja, és az mindig a Kos elejére esik.

A 12 csillagjegy mindegyikének 30 foka van, ami együtt adja a születési diagramok körét. Az általunk leírt két rendszer közötti különbség miatt 72 évente 1 fokos eltolódás történik a Sziderikus és a Tropikus horoszkóp között. És hogyan befolyásolja ez a változás a születési diagramot? Néhány bolygó valójában más csillagjegyben van, mint a trópusi horoszkópban. Ez azt jelenti, hogy bizonyos személyes vonatkozásai ütközhetnek azzal, amit a születési táblázat sugall. Vegyünk például egy szégyenlős, alacsony önértékelésű személyt, akinél a Merkúr a Kosban van. A Merkúr az intelligenciáról szól, de a másokkal való kommunikációról is, így a Kosban lévő Merkúr egy nagyon magabiztos beszédű személyt sugall. Ám a Sziderikus rendszerrel kiszámított Születési Képletet megnézve a Merkúr a Halakban található, ami határozottan jobban illik, mivel a Halakban lévő Merkúr félénk embert sugall, lágy kommunikációs stílussal.

Talán Ön is hallott már a 13. csillagjegyről, az Kígyótartóról, amelyet a Sziderikus asztrológia a Skorpió és a Nyilas közé helyez, és november 29. és december 17. között van. Az ebben a csillagjegyben született személyről azt mondják, hogy nagyon karizmatikus és barátságos, de hajlamos meglehetősen manipulatívvá válni.

Nem kell a Kígyótartóban születnie ahhoz, hogy érdeklődjön a Sziderikus asztrológia iránt, mert nagyon valószínű, hogy a Sziderikus asztrológia megmutathat és rávilágíthat néhány olyan aspektusra, amelyet a Tropikus Születési Képlete nem mutatna meg.