15.7. 2023

Pluto in a Vízöntőben

A Pluto át fog haladni a Vízöntő jegyébe, először az 18. század vége óta, és ott is marad két évtizeden keresztül. Időre lesz szüksége a PLútónak ahhoz, hogy megszokja a levegő jegyének stílusát, és többször vált majd Vízöntőből vissza a Bakba. Már volt a Vízöntőben 2023-ban, és újra megteszi ezt 2024. január 20-án - onnantól kezdve szeptember 1-ig ott marad. 2023. november 19-től kezdve pedig a Pluto a Vízöntőben marad egészen 2043-ig, majd 2044-ben visszatér a Halak jegybe.

Pluto in a Vízöntőben

A görög alvilág istenéről elnevezett Pluto a mélységet, a titokzatosságot, a halál és újjászületés ciklusait, valamint a rombolást és teremtést szimbolizálja az asztrológiában. A Nap távoli pozíciója miatt inkább a szélesebb társadalmi hatásokra van jelentős és hosszantartó hatással, nem pedig az egyénekre. Lehetőségeket ad számunkra az élet minden területén, ugyanakkor megszállottá és ellentmodnásossá, hatalomvágyóvá teheti viselkedésünket, mivel a Plutó drámai eseményeket vonz felénk.

A Vízöntő haladó szellemű és hagyományokkal szakító tulajdonságai uralják majd a társadalmi interakciók, a technológia, az egyenlőség, a tudomány és a humanitárius tevékenységek területeit. Ezért a Plutó átalakító ereje ezeken a területeken fog megnyilvánulni, és változásokat fog okozni a társadalomban, főként a technológia és a tudomány terén. Ez a szoros kapcsolat befolyásolni fogja a munkánk módját, a kommunikációnkat, az információ befogadását és a világ megértését. Nagyobb hangsúlyt fog helyezni a társadalmi igazságosságra, és a nagyobb szabadság lehetőségeit fogjuk keresni.

Ez a kapcsolat növelni fogja az intuíciót és a spirituális fejlődéstben is segíteni fog. A Vízöntő kapcsolódása a magasabb tudatszinthez, valamint a Plutó energiája mély önismereti lehetőségeket biztosít majd. Azonban ez az energia konfliktusokat is okozhat. A Vízöntő értékeli a szabadságot és az egyediséget, de ezek pozitív aspektusainak árnyoldala elválást és félreértéseket is okozhat. Ezért változásokra számíthatunk a kapcsolatainkban is.

Azok, akik az Vízöntő jegyében születtek vagy az asztrológiai horoszkópban ezzel a jeggyel rendelkeznek, erősebben élik át a Plutó tranzitjának hatását. Ismételten megszabadulnak régi szokásoktól és megtalálják saját útjukat.

A Vízöntő-Pluto együttállás kora jelentős hatással lesz a társadalomra és az egyénekre egyaránt, ami lehet pozitív és negatív is. Ennek következtében fontos, hogy elfogadjuk a Plútó energiáját és együtt dolgozzunk vele a Vízöntőben való elhelyezkedésével, hogy sikerrel járjunk mind a személyes életünkben, mind a társadalmi életben.