26.5. 2016

Csillagjegyek és a vele összefüggő testrészek

A csillagjóslás meghatározza a bolygók, és az állatöv tizenkét csillagjegy szoros kapcsolatát minden élő szerv életfunkciójával ezen a bolygón. Az élő szervek ismerete és a bolygók ismerete egyaránt szükséges az egyszerű felismeréstől a gyógyító testi-lelki folyamat megindításáig. A test részei tetőtől talpig hozzá vannak rendelve az egyes csillagjegyekhez ebben a sorrendben: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő és a Halak. Minden állatövi jegy más és más betegségre hajlamos. Ez a rendszer egyaránt befolyásolja érzelmi világunkat, egészségünket, mintahogyan szemléletünket az élet különböző területén.

Csillagjegyek és a vele összefüggő testrészek

Két lehetőség áll a rendelkezésünkre, miszerint megállapítható, hogy melyik testrészünk, milyen csillagjeggyel áll kapcsolatban:

Az egyik szerint meg tudjuk állapítani, hogy a csillagjegy hatása alatt álló területeken belül léteznek- ezeknél az az egyéneknél olyan gyenge pontok, ami óvatosságra intenek.

A másik szerint pedig meghatározható, hogy egyes állatöv jegyeknek milyen a közös hatása a Holddal. Például, a Kos a felső testrészt irányítja elsősorban a fejet. Ezért, amikor a Hold útja során a Kos csillagjegyben jár, egyértelműen a fejfájásra és az agy sérülésére gyakorol hatást.

A fej és fejben megtalálható szervek, mint pl. a szem a Koshoz tartozik. A Hold állása ebben a csillagjegyben éppen a fejben fog visszatükröződni, így fájdalmat, neurózist, vagy különböző agyi megbetegedést fog produkálni. Ezért kerülje a nehéz stresszes munkát. Ezt az időt inkább pihenéssel töltse.

A Bikáknak a nyak, fül, és tarkó betegségei okozhatnak problémát. A betegségek, ami ezekre a szervekre jellemzőek nem más, mint a pajzsmirigy, torokgyík, szélütés. Mint minden csillagjegy visszavágó reakciót válthat ki a másik ellen, ezért lehetséges, hogy a Hold és a Bikák együttes hatása befolyással van székrekedés, vagy menstruációs zavarok állapotára. Ügyeljen arra, hogy ne terhelje le nyakizmait, és óvakodjon a felfázástól.

A kar, kéz, tüdő, felső bordák az Ikrek területe, és ezért amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár tüdőbetegséget, tüdőgyulladást, légcsőgyulladást-asztmát hozhat. Töltsön több időt a szabadban friss levegőn, ne feledkezzen meg a kellő ruházatról sem. Ügyeljen arra, hogy ne emeljen nehéz dolgokat.

A Hold és a Rák együttes hatása befolyással van a nyelőcső, gyomor, hasnyálmirigy, máj és mellkas állapotára. Ezért emésztési zavarokat, gázképződést, köhögést, csuklást, epekövet és nem utolsó sorban hisztériát is produkál. Hatásosak lesznek a láb gyógykezelései, és a fogászati beavatkozások.

Amikor a Hold az Oroszlán csillagképben halad keresztül, befolyással van a szív, gerinc főütőér állapotára, és ezért gerincferdülést, ájulást, érelmeszesedést, értágulatot, vérbőséget és vérszegénységet okozhat. Kerülje a stresszt! Eredményesek lesznek a szem és láb gyógyításai.

A Hold és a Szűz együttes hatása befolyással van a hasra, májra, lépre és ezért alultápláltságot, hashártyagyulladást, hastífuszt és vakbélgyulladást produkálhat. Mindenáron kerülje e szervek műtéti beavatkozásait. Ajánlatos a diéta betartása. Eredményesek lesznek a láb gyógykezelései.

Amikor a Hold a Mérleg csillagképben halad keresztül a bőr, vese, derék, gerinc, és érrendszer különösen érzékenyek. Ennek okán gyakori vizelést, húgyvezeték gyulladást, ekcémákat és különböző bőrbetegséget produkál. Óvakodjon a felfázástól! Diétázzon!

A Hold és a Skorpió együttes hatása befolyással van a húgyhólyag, húgyvezeték, nemi szervek, végbél, prosztata állapotára, és éppen ezért anyaméh, petefészek betegségét, prosztata megnagyobbodását és rendszertelen menstruációt idézhet elő. Óvakodjon a felfázástól és a műtéti beavatkozásoktól. Figyeljen oda étkezési szokásaira, fogyasszon több zöldséget és kímélje gyomrát a nehéz és fűszeres ételektől. A kismamák kíméljék magukat a feszültségtől.

Amikor a Hold a Nyilas csillagképben halad keresztül befolyásolja a csípőt, combokat, combverőeret, és ezért reumát és csípő ízületi problémákat okozhat. Ismeretes, hogy ez a csillagjegy hatással van a csonttörésekre. Nem ajánlatos az érműtét, mint ahogy a májtisztító kúrája sem. Kerülje a hosszú túrákat, kímélje lábait! Fogyasszon zsírszegény ételeket!

A térd, bőr, gyomor a Bak területe, és ezért amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár ekcémát, különböző bőrbetegséget és emésztési zavarokat okoz. Kerülje a fizikai megterhelést, főleg a hátgerincre és a csontokra nézve, hiszen törékenyek.

Amikor a Hold a Vízöntő csillagképében halad keresztül a boka, a végtagok térdtől a bokáig különösen érzékenyek. Kerülje a hosszú sétákat, gyalogtúrákat kímélje lábait, és idegrendszerét. Nem ajánlatosak a sebészi beavatkozások sem a végtagokra, sem pedig az érzékszervekre, főleg a szemre.

A Halak csillagjegy főleg a lábat és lábujjakat befolyásolja. Amikor a Hold ebben a csillagjegyben jár a láb és az őt érintő deformációját befolyásolhatja. Kialakulhat az alkohol és drogfüggőség és a velejáró hallucináció. Kímélje lábait, viseljen kényelmes lábbelit. A legyengült szervezetre az alkohol, kávé, gyógyszerek fogyasztása nagyon rossz hatással lehetnek, ezért kerülje ezeket.