19.2. 2017

Az asztrológia leggyakoribb kérdései és válaszai

Ha kezdő az asztrológia terén, vagy szeretné bebiztosítani a tudását, mindenképpen olvasson tovább. Összegyűjtöttünk néhány gyakori kérdést és választ az asztrológia területén, amelyekkel tapasztalt szakértőink nap mint nap szembesülnek.

Az asztrológia leggyakoribb kérdései és válaszai

1. Mindenképp ismernem kell a születésem pontos idejét?

Ha a jeggyel kapcsolatos személyiségjellemzőkre kíváncsi, vagy egy adott időszakra vonatkozó, hosszabb távú előrejelzésre, akkor a születési dátum bőven elég lehet. Ha azonban a tökéletes horoszkópot szeretné, ismernie kell a születésének pontos helyét és idejét is. Ez az egyetlen módja, hogy a horoszkópja egyedi és pontos legyen.

Ha nem biztos a pontos születési idejében, lehetséges, hogy ki tudja deríteni azt a kórházban vagy a helyi hatóságoknál, mivel általában regisztrálják ezeket.

2. Mi igazából az asztrológia?

Az asztrológia az égen zajló események közötti kapcsolatok kutatását és feltárását célozza meg (amit a bolygók és a Hold elhelyezkedése, valamint a csillagok mozgása ad meg), valamint ennek hatását az emberre. Egyszerre foglalkozik a mentális és fizikai hatásokkal, az egészségi állapottal.

3. Mi a horoszkóp?

Egy horoszkóp a bolygók elhelyezkedésének és mozgásának megfigyelésére alapszik egy adott időben, amik a Földre és egymásra is hatással vannak. A horoszkópnak ezért informatív képessége van az energiákra vonatkozóan, amik az adott pillanatban érvényesültek, vagy az állapotokra vonatkozóan, amit egy adott szituáció kínál.

4. Mik az aspektusok és mi közük van a horoszkóphoz?

Képzeljük az aspektusokat egy szögnek, amit két bolygó zár be (a Nap a szög csúcsa). Az aspektusok a horoszkóp lényeges faktorai, mivel meghatározzák, hogy az adott bolygók és más asztrológiai elemek milyen mértékben fejtik ki a hatásukat.

5. Kíváncsi vagyok a horoszkópomra, de kicsit tartok is tőle…

Ez elég gyakori reakció, de nincs mitől tartani. Az asztrológiát néhányan jövendőmondásnak tartják, valójában viszont az energián és az eshetőségeken alapszik, amik a bolygók elhelyezkedésének függvényei. A horoszkóp ezért elárulja, milyen lehetőségeink vannak, és utat mutat nekünk. A végső döntést azonban mindig mi hozzuk meg.