13.10. 2015

Asztrológia és a kapcsolatok

Köztudott tény, hogy az asztrológia a tudomány egy olyan ága, amely az Univerzum jelenségeinek megfigyelésén, valamint azok értelmezésén alapszik. A történelem során számos kultúrában a csillagok és a bolygók segítségével próbálták megjósolni az jövőt. Az asztrológia tudománya elsősorban a saját planétánk, a Föld (és a rajta megtalálható élet), és más, a Naprendszerben jelen lévő egyéb égitestek, bolygók kapcsolatát vizsgálja, elemzi ki.

Asztrológia és a kapcsolatok

Az asztrológia szempontjából az egyik legfontosabb égitest például a Hold, és a hozzá kapcsolódó természeti jelenségek (árapály hatás, hullámok), illetve égi kísérőnknek az emberi lélekre, pszichére, párkapcsolatokra gyakorolt közvetlen és közvetett hatásai. Amikor az emberi kapcsolatok elemzését végezzük, ez a szekció meglehetősen komplexé, összetetté válik

Az emberi kapcsolatokat számos tényező befolyásolja - legyen szó akár párkapcsolatokról, baráti kapcsolatokról, vagy munkahelyi kapcsolatokról. Ebből következik, hogy az asztrológia önmagában nem elegendő mindezek teljes mértékű, 100%-os meghatározására. Azonban a bolygók állásának tanulmányozása és más aspektusok figyelembe vétele révén kitűnő támpontot tud nyújtani. Emellett a csillagoknak és a horoszkópnak köszönhetően kellő pontossággal előre tudjuk jelezni például egy két ember közötti kapcsolat alakulását, annak perspektíváját a jövőre nézve, amennyiben tisztában vagyunk mindkettejük csillagjegyével. Például, ha tudjuk, hogy a Vénusz bolygó éppen negatív pozícióban van, a Bika jegyben születettek agresszióra való hajlama lényegesen megnő, így emiatt igencsak nehéz lesz elviselni őket másoknak.

Az egyik legfontosabb, emberi kapcsolatainkat befolyásoló tényező nem más, mint a genetika. Függetlenül attól, hogy ezt szeretjük-e vagy sem, bizonyos dolgok genetikailag belénk vannak kódolva. Mindezek nem csak a fizikai, azaz testi jellemzőinket, hanem viselkedésünket is nagy mértékben befolyásolják. Az evolúció tehető részben felelőssé azért, ahogy manapság a modern kapcsolatok régebben jól bevált modelljei, "mintái" alakulnak (függetlenül attól, hogy régebben azért ez másként volt). Ha a különféle körülmények hatásaira, az adott kapcsolat jelentősen eltér ettől a modelltől, akkor egyik fél sem lesz boldog benne. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kapcsolatban állók nem a genetikailag beléjük kódolt információk alapján viselkednek. Itt lép be a képbe az Asztrológia és a horoszkóp, hatékony segítséget nyújtva mindenki számára, fontos tanácsokkal, és hasznos információkkal arról, hogyan viselkedjenek egy-egy speciális élethelyzetben, és hogy tudják megőrizni a harmóniát párkapcsolataikban.

A horoszkóp rendkívül nagy segítséget képes nyújtani önnek abban is, hogy megérthesse az alapelveit annak, hogyan lehet értelmezni az emberek viselkedését, előre jelezni sorsuk alakulását a bolygók aktuális pozíciójának meghatározásával, hogy mindezek tudatában megtalálhassák a számukra ideális partnert. De legelőször is önmagát kell tökéletesen megismernie, megértenie. Állítson maga elé olyan célokat, amelyeket kielégítőnek talál, és koncentráljon, fókuszáljon rájuk. Ha ön nem boldog, akkor a közvetlen környezetében élők sem lesznek azok. Összegezve, ha egy harmonikus kapcsolat kialakításának az elérése a célja, akkor ki kell ehhez használnia minden egyes kínálkozó lehetőséget, tudnia kell azt, hogy mi az amin változtatnia kell és, hogy pontosan mi is az amit el szeretne érni. Ebben az asztrológia rendkívül nagy segítségére lehet.