1.6. 2018

A Holdnaptárral és a csillagjeggyel összhangban lévő táplálkozás

Felejtse el örökre a haszontalan diétákat, és a Holdnaptár használatával kövesse azt a természetes utat, amely révén könnyen megőrizheti az optimális testsúlyát, illetve szükség esetén fogyhat is, ha úgy látja jónak.

A Holdnaptárral és a csillagjeggyel összhangban lévő táplálkozás

A Holdnaptár a tradicionális asztrológián alapszik. A bolygók és az űrbéli objektumok pozíciója - beleértve a Holdat is - nem csupán az emberi pszichére és az érzelmekre van hatással. A különböző holdfázisok erőteljes hatást fejtenek ki a bolygónk egészére beleértve az emberi szervezetet is. Éppen ezért ha megtanuljuk koordinálni a különböző tevékenységeinket, és az asztrológiai elvek szerint táplálkoznunk, akkor amellett, hogy tele leszünk energiával, felgyorsíthatjuk a szervezetünk regenerációs folyamatait, illetve az anyagcserénket is, amely kulcsfontosságú a kalóriák gyors elégetéséhez.

A siker kulcsa a holdfázisok figyelmemmel kísérésében rejlik. A legfontosabb az, hogy pontos tisztában legyünk a Teliholdak és az Újholdak időpontjával, amit könnyen ki lehet következtetni abból, hogy mikor van éppen a Hold "növekvő", illetve "fogyó" fázisban - ezt a négy fő holdfázist fogjuk majd közelebbről szemügyre venni. További információkat, és pontos adatokat - beleértve a holdfázisok pontos időpontjait is - a Holdnaptárunkban talál.

1. Újhold

Ebben a holdfázisban bizonyítottan a leggyorsabb ütemű a kalóriaégetés, és emellett az emberi szervezet méregtelenítő funkciói is ilyenkor a legaktívabbak. Ezért ez a periódus ideális az ésszerű diéták elkezdéséhez. Az újhold első napján rendkívül fontos, hogy elegendő mennyiségű folyadékot - tiszta vizet - vigyen be a szervezetébe. Napi szinten legalább két liternyi cukormentes folyadékot kell elfogyasztania (tiszta vizet, citromos vizet, édesítőszer nélküli teát stb.).

2. Első negyed (a növőhold fázisa)

Ez a holdfázis jelenti a legnagyobb kihívást az számunkra, ugyanis ebben az időszakban a kalóriákat rendkívül könnyen tárolja el zsír formájában az emberi szervezet, ezért hajlamosak vagyunk a hízásra. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy ügyeljünk a kalóriabevitelünkre.

Tartózkodjon az édességektől, a zsíros és a zsiradékban kisütött ételektől. Ebben az időszakban a füstölt húsok fogyasztás sem tesz jót a szervezetének. Fogyasszon minél több zöldséget (bármilyen formában), gyümölcsöket, magvakat, hüvelyeseket, szóját, sovány húsokat (szárnyasok, hal), zabot, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, tejtermékeket (de csakis olyanokat amelyek nem hatására nem képződik túl sok nyálka az emberi szervezetben)..

3. Telihold

Tény, hogy a telihold egy csodálatos jelenség, de esetenként igencsak negatív hatással van az emberi szervezet működésére. Telihold idején problémai adódhatnak az alvással, idegessé válhat, és fáradékonyság léphet fel. Ebben az időszakban a szervezetünk visszatartja a vizet, lelassulnak az emberi test regenerációs folyamatai és többek között sokkal lassabban gyógyulnak a sérülésinek is..

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a szervezetünk számos negatív hatásnak van kitéve ebben az holdfázisban, az étrendünknek kifejezetten visszafogottnak kell lennie. Ezidőtájt kerülni kell az energiadús ételek fogyasztását - pl. a túl sok cukrot,vagy zsírt tartalmazó ételek. Érdemes viszont gyümölcsökből, zöldségekből készült salátákat, vagy például smoothie-t fogyasztani. Néhány szakértő 8 órás böjtöt is ajánl a telihold beköszönte előtt.

4. Utolsó negyed (a fogyó holdfázis)

Ebben a holdfázisban többletenergiára teszünk szert. Ilyenkor az anyagcserénk felpörög, és ugyanez mondható el az emésztőrendszerünk működéséről is. Emellett feléled bennünk a testmozgás iránti vágy is. Éppen ezért, ha fogyni szeretne, vagy megőrizni az éppen aktuális testsúlyát, akkor olyasmiket is ehet, amelyek kevésbé egészségesek (persze mindent csak módjával, hiszen ez nem jelenti azt, hogy együltő helyében nyugodtan befalhat több tábla csokoládét). Az újhold közeledtével a szervezet méregtelenítő folyamati is felgyorsulnak, így könnyebben szabadulunk meg a toxikus hatású anyagoktól. Ennek köszönhetően a fogyás is sokkal könnyebbé válik számunkra.

Fontos, hogy ne tartózkodjunk a nehéz, zsírban sült ételektől, a telített zsiradékoktól, és az egyszerű szénhidrátoktól. Olyan étrendet érdemes követni, ami sok tápanyagot ls rostot tartalmaz - zöldségek, hüvelyesek, gyümölcsök. Természetesen sovány húsféléket is nyugodtan fogyaszthatunk.