1.2. 2021

2021-es kínai újév

A naptárunk szerint, a kínai újév, vagy a holdújév később kezdődik, mint a szokásos naptárak. A Gergely-naptár az egyike a szoláris naptáraknak és kötődik a holdfázishoz; minden év meghatározott hosszúságú, kivétel a szökőév. Ezzel szemben a kínai újév kezdete változó és január 21. és február 20. között ingadozik.

2021-es kínai újév

A holdújév csillagászati szempontból kerül meghatározásra, a téli napforduló után a második újholddal fordul elő a holdciklusok megfigyelése alapján. A holdnaptár meglehetősen hasonlít a mi naptárunkra; 12 hónapja is van, de csak 354 napja. A 11 nap különbség miatt a kínai újév 11 nappal halad előre. Ezért ebben a naptárban nincsenek "téli hónapok" vagy "nyári hónapok"; minden hónap bármely évszakban lehet.

2021-ben az év eleje február 12-re esik, és ez lesz a fém bölény éve. Ez az év nagyobb kihívást jelent a karrier szempontjából, megerőltetőbb lesz, de kemény munka után nem marad el a jutalom. A kínai horoszkóp szerint a 2021-es év ideális az általános fejlődéshez. A szorgalom éve lesz. Meg kell oldani az előző év változásainak összes problémáját.