19.2. 2017

A Kígyótartó

Ha Ön december első felében született, vagy van olyan közeli ismerőse, akire ez igaz, figyelem! Akik általánosságban érdeklődnek az asztrológia iránt, szintén érdekesnek találhatják a cikket, függetlenül a születési dátumuktól, különösen, ha kétértelműnek látják az egyes csillagjegyekhez tartozó jellegzetességeket.

A Kígyótartó

A Kígyótartó olyan együttállás, amely a Skorpió és Nyilas között foglalja el a helyét. A Nap december elseje és tizennyolcadika között fejti ki rá a hatását. A Nyilasban felmerülhet, hogy ez az időszak az ő csillagjegyéhez tartozik, de igyekszünk a lehetőségekhez mérten minél inkább tisztázni a helyzetet.

Szláv elődeink, a hinduk vagy Zarathustra már az ősidőkben tudták, hogy a Nap áthalad ezen a konstelláción is. Meggyőződésük volt az is, hogy az emberek csak saját magukra számíthattak, mivel az isteneknél süket fülekre talált az imájuk. Amikor a Nap áthalad a Kígyótartón, az egyben a tűzkeresztség és a spirituális újjászületés időszaka is. Összeköt minket az univerzummal és más világokkal is. A Kígyótartó az állatövi kör energiáját spirállá alakítja, ami új fejlődési utakat nyit ahelyett, hogy egy zárt körben haladnánk.

A Föld ősi mozgása kihat a tengely finom elmozdulására is, ennek pedig hatása van az asztrológiai jegyek osztályozására. Mióta a babiloniak besorolták a 12 állatövi csillagképet, az ég kissé elmozdult, így a zodiákus is.

A hathetes időszakban, mikor a Nap a Kígyótartóban áll, nagy tetterővel vagy erős intuícióval bíró emberek születnek. Gyakran lesz belőlük pszichológus, gyógyító vagy misztikus. Néhányuk azért jön a bolygónkra, hogy jót cselekedjen, a többiek ennek kifejezetten az ellenkezőjét teszik, vagy az egyik véglet teljesül, vagy a másik. A Kígyótartó a szélsőségek megtestesülése. Vagy örömet és boldogságot hoz (például Satja Sáí Bába) vagy csapást és balszerencsét (Augusto Pinochet). Különösen erős vagy gyenge, bölcs vagy teljesen bolond. Nem mindegyikük tudja azonban, hogy éljen a tehetségével. Gyakran fel kell égetniük maguk mögött mindent, mint a Főnixnek, hogy hamvaikból feltámadva új emberré válhassanak.

Beleszámítsuk a Kígyótartót az állatövbe vagy ne?

Ahogy a legtöbb téma esetében, itt is két álláspont van. Néhányan úgy vélik, a Kígyótartó nem része az állatövnek, pusztán egy konstelláció, így sem az ősi, sem a jelen asztrológiához nincs köze. Mások ennek ellenkezőjét igyekeznek bizonyítani azzal, hogy belefoglalják a Kígyótartót az asztrológiába azon adatok bevonásával, amelyek arra vonatkoznak, hogy a Nap ténylegesen mikor érinti az egyes jegyeket, ezzel javítva a konstelláció hírét.